Calafell accelera per convertir en un centre cívic el celler de la Cooperativa

Inclourà un centre d'interpretació del món agrari i del vi, i un espai per a les entitats
Autoritats visitant la Cooperativa de Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell i la Cooperativa Agrícola tenen molt a prop tancar l'acord per convertir el celler calafellenc en un centre cívic i cultural que serà públic. Així ho han assegurat aquest dilluns 27 de gener des del consistori calafellenc, afegint que «en qüestió de setmanes» es podria signar el conveni que donés llum verda a l'operació. El pressupost pel 2020, aprovat el passat dijous, ja contempla una partida per compensar l'ús de l'espai a la Cooperativa.

Aquest acord, que ja es va avançar el passat novembre, preveu una cessió del celler per a 50 anys, en una operació semblant a la que es va fer amb l'antic Cinema Iris, propietat de la Confraria de Pescadors, ara fa una dècada. Quan el conveni estigui tancat serà el moment de redactar el projecte d'obra i el projecte museístic. El nou equipament públic tindrà dues funcions complementàries.

Centre d'interpretació del vi i centre cívic

Per una banda, l'edifici tindrà un centre d'interpretació del món agrari i del vi, a semblança del que es va fer a la Confraria de Pescadors per explicar el passat mariner de Calafell. Per altra banda, també es preveu que hi hagi un espai per a usos cívics i culturals, especialment pensat per a les entitats del municipi. Tot i que l'Ajuntament ocuparà la major part de les instal·lacions, la Cooperativa es quedarà una part de l'agrobotiga i la zona d'operacions on porten les collites.

Un cop l'acord sigui una realitat, el municipi guanyarà un nou equipament cultural, amb el qual es recordaran les activitats econòmiques tradicionals. De la mateixa manera, Calafell ampliarà la seva oferta de museus, al mateix temps que es reforça el patrimoni històric local, per convertir el municipi «en un actiu turístic que transcendeixi el sol i platja», tal com apunten des del consistori.

"Veïns del Francàs veuen poc efectius els treballs per arreglar voreres al nucli" "🎉 L'Arboç ja prepara la rua del Carnaval 2020"