Calafell acosta l'art a les escoles del municipi

El projecte porta als centres disciplines com la pintura, el dibuix i la costura
Les escoles de Calafell aposten per acostar l'art als alumnes. | Ajuntament de Calafell
 

 

'Art a les escoles' és el projecte que ha posat en marxa l'Ajuntament de Calafell, i amb el qual es vol acostar als centres escolars del municipi diferents disciplines artístiques que es fan a l'Escola d'Art de la casa de cultura de Cal Bolavà, com ara la pintura, el dibuix i la costura. El projecte, impulsat pel Pla Educatiu d'Entorn, s'adreça a alumnes de cinquè curs de primària, amb l'objectiu que aquests escolars aprenguin algunes tècniques d'arts plàstiques.

 

Projecte en rotació per les diferents escoles

Les sessions es faran els dilluns de les 15.00 a les 16.30 hores, des d'aquest mes d'octubre i fins al maig del 2020. El projecte estarà en rotació a totes les escoles del municipi, començant per La Ginesta. A cada centre es farà dos dilluns seguits, abans d'anar cap a una altra escola. L'activitat serà impartida per dues de les professores de l'Escola d'Art de Cal Bolavà.

 

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Calafell, Lluïsa Lastra, explica que aquest projecte «vol fomentar la creativitat de l'alumnat, de forma que rebi una formació molt més integral i que inclogui també les sensibilitats artístiques». El Pla Educatiu d’Entorn és una proposta educativa promoguda entre l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat que busca promoure la cohesió social a través de l'educació intercultural, incrementar l'èxit escolar, i millorar el vincle entre les famílies, les escoles i l'entorn.

 

Premi Architecture Masterprize per Maria Almirall

Per altra banda, l'arquitecta calafellenca Maria Almirall ha estat premiada als guardons Architecture Masterprize 2019, un dels certàmens d'arquitectura més importants que hi ha. Almirall, que forma part de l'estudi Arquetipus-projectes arquitectònics, ha estat guardonada per una obra ubicada a Caldes de Montbui, que s'ha endut el premi a la categoria de 'Restauració i Renovació'. Arquetipus és un despatx d'arquitectura situat al nucli antic de Calafell, i format per Maria Almirall, Raquel Garcia i Ferran Robusté.