Calafell activa de nou la zona taronja pels mesos d'estiu

També s'incrementen les places de zona blava
La zona taronja entra en funcionament aquest 1 de juliol a Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell ha activat aquest 1 de juliol la zona taronja d'estacionament regulat, que estarà en funcionament durant el juliol i l'agost. La zona taronja es va estrenar el passat estiu, amb l'objectiu de «garantir la disponibilitat de places lliures als barris més turístics del municipi, on la demanda d’aparcament es dispara durant la temporada alta», apunten des del consistori.

 

Diferents tarifes

En total són 1.386 les places de zona taronja, situades al passeig marítim de Sant Joan de Déu, entre l'Estany i Segur de Calafell. Els residents de la zona que no tenen una plaça privada de pàrquing tenen l'aparcament gratuït a la zona taronja. Per això cal una acreditació que es pot aconseguir a les oficines del SAC. Els comerciants de la zona poden fer ús, per la seva banda, d'una tarifa de 40 euros per temporada.

 

Pels residents amb plaça de pàrquing privada, les tarifes de la zona taronja són de 0,20 cèntims cada hora, 1,5 euros al dia, o set euros tota la setmana. Pels no residents, costa un euro cada hora, cinc euros al dia, o 14 euros la setmana. L'activació de la zona taronja va comportar diverses crítiques l'any passat, però des del govern local creuen que aquesta regulació «facilita la rotació de vehicles perquè sempre hi hagi una plaça lliure», alhora que «incentiva els residents a fer servir les seves places privades».

 

Més places de zona blava

També asseguren que la zona presenta unes tarifes «molt baixes que no penalitzen ni el veïnat ni el comerç». De la mateixa manera, Calafell augmenta durant els dos mesos d'estiu les places de zona blava, que passen de les 386 que hi ha tot l'any a les 739. La majoria de les places d'estiu estan situades al passeig marítim, entre els carrers de Carme Desvalls i del Duero. Tenen un cost de 0,20 euros cada hora pels residents i d'un euro cada hora pels no residents, amb un màxim de tres hores. Es pot consultar tota la informació sobre l'estacionament regulat de Calafell en aquest enllaç.