El Museu Casa Barral de Calafell.

Calafell adjudica les obres per fer una cafeteria en un espai del Museu Casa Barral

El consistori busca «dinamitzar» l'equipament cultural

L'Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres per fer una cafeteria on hi havia el magatzem del Museu Casa Carlos Barral, al Passeig Marítim. L'obertura d'aquesta cafeteria persegueix l'objectiu de «dinamitzar» aquest equipament cultural, segons el consistori, i forma part de la renovació que es fa a la casa de Carlos Barral perquè esdevingui «un espai més obert».

Les obres s'han adjudicat a l'empresa Catalana d'Obres del Penedès SA, per un import de 58.251 euros, i el projecte contempla millores per valor de 2.420 euros. El termini per redactar el projecte i fer les obres és de quatre mesos. El magatzem que es reconvertirà en cafeteria és un petit edifici situat al jardí de la Casa Barral, el qual està separat del cos principal i dona al carrer de Jaume Jané.

Fer de la Casa Barral «un espai més obert»

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, el consistori no vol fer «una simple reformulació de la museïtzació de la casa», sinó que aposta «per fer-ne un espai més obert». Així, a la planta baixa hi haurà una sala d'exposicions on es podrà veure la col·lecció pictòrica de Barral i s'acolliran exposicions temporals.

A la primera planta hi haurà la part més museogràfica, on s'explicarà la transcendència de Barral en la literatura del segle XX.  El nou projecte, que ja s'ha posat en marxa, també preveu recuperar alguns dels mobles originals, que havien estat retirats amb la museïtzació anterior.