Policies patrullant pel Passeig Marítim de Calafell.

Calafell també entra en alerta per l'augment de positius de coronavirus

El municipi ja presenta l'índex de risc de brot més elevat del Baix Penedès

Després del Vendrell ha vingut Calafell. Si la capital del Baix Penedès entrava en alerta la setmana passada en detectar-se un increment de contagis de coronavirus durant el mes d'agost, ara és a Calafell on s'han encès els llums d'alarma. Segons l'últim informe del Departament de Salut, d'aquest dijous 20 d'agost, el municipi acumula 15 nous positius en l'última setmana, quan en els set dies anteriors havien estat només set.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Això suposa un increment del 114% que fa que presenti l'índex més alt de risc de brot de tota la comarca, per davant del Vendrell. La RT (taxa reproductiva) se situa al voltant del 3, tot i que cal aclarir que, en casos de pocs contagis, com els que tenia Calafell fa una setmana, és normal que aquesta taxa es dispari els primers dies.

Ramon Ferré, alcalde del municipi, ha explicat a aquest diari que, com passa al Vendrell, la majoria de casos són «importats» i aïllats, i atribueix l'augment a l'arribada de molts veïns de segones residències o visitants durant l'agost, que fa que la població de Calafell «es multipliqui» per dos o per tres. De moment, des del consistori no han comunicat noves mesures davant aquest increment, tot i que es mantenen amatents.

El Vendrell limita les trobades socials

On sí que s'han pres noves mesures davant l'increment de risc ha estat al Vendrell. L'Ajuntament ha limitat les trobades socials fora de l'àmbit de convivència estable a un màxim de deu persones, i ha establert com a horari límit per tancar els establiments la una de la matinada. Fa una setmana ja es van anul·lar les visites a les residències del municipi, tot i que no hi ha cap contagiat.

El Vendrell ha sumat 36 positius els últims set dies, pels 25 de la setmana anterior. L'índex de risc segueix sent alt, tot i que la RT ja ha experimentat una baixada respecte a la setmana passada. Ara se situa al voltant de l'1,30, quan havia arribat a estar per sobre del 2,50. L'interior del Baix Penedès també ha notat la crescuda de casos, amb vuit positius nous durant l'última setmana, repartits entre l'Arboç, la Bisbal del Penedès, Llorenç del Penedès, Bellvei i Santa Oliva. 

El Baix Penedès augmenta els positius

La millor situació la presenta ara mateix Cunit, que curiosament és el municipi que més risc va tenir durant el juliol a la comarca. Els últims set dies només s'ha detectat un cas, per sis de la setmana anterior. Tot plegat ha fet que el Baix Penedès hagi incrementat de forma significativa els casos en només una setmana, passant dels 37 als 60 positius, i hagi entrat a un nivell de risc de brot alt, similar al que hi ha a la resta del Camp de Tarragona.