Calafell vol repensar el model d'oci nocturn per arribar a un públic diferent

El consistori anuncia un nou pla en col·laboració amb el sector
Els Mossos, al carrer Monturiol de Calafell Platja. | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell vol fer un canvi total en el model d'oci nocturn del municipi. El consistori ha anunciat que durant aquest any 2020 es redactarà un pla per establir un nou model de lleure nocturn «més saludable i respectuós». En aquest sentit, el govern local assegura que ja s'ha reunit amb l'associació Calafell Nit, on s'agrupen bona part dels establiments d'oci nocturn del municipi, amb l'objectiu de treballar de manera conjunta en aquest pla.

 

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha fet una crida al sector a reinventar-se i explica que, per dur-ho a terme, s'està elaborant «un full de ruta ben definit, amb accions realistes i que puguin oferir un resultat». Ferré assegura que els últims anys s'ha fet molta feina al carrer Monturiol, on hi ha la majoria de locals de lleure nocturn, tant en l'àmbit urbanístic, com educatiu o policial, però admet que hi ha uns problemes «que no acaben mai del tot, i no és únicament el del soroll».

 

Fórmules «imaginatives» per renovar el públic

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament han assegurat que aplicaran mesures per canviar la situació, però demanen als empresaris que també col·laborin en aquesta missió, per buscar «fórmules imaginatives» que puguin «renovar el públic i adequar-lo al que volem tenir». Per la seva banda, el president de Calafell Nit, Kildo Casals, coincideix que cal «modernitzar l'oci nocturn i fer-hi canvis», per així donar un  nou impuls al carrer Monturiol.

 

Casals admet que l'oci nocturn genera sovint «problemes», però defensa que els responsables dels locals sempre busquen «resoldre'ls». Per tirar endavant aquest pla, el pressupost municipal del 2020 inclourà una partida econòmica, de manera que es puguin aplicar ja les primeres mesures aquest mateix any. L'estiu passat, la justícia va arxivar una denúncia contra tres regidors de l'Ajuntament de Calafell pels sorolls del carrer Monturiol, que havia posat una veïna l'any 2006.

"💉 Premien una consulta de Calafell per a famílies 'antivacunes'" "Els personatges femenins de la cavalcada de Reis del Vendrell passen la prova"