Calafell comença a treure les herbes dels carrers

El confinament havia aturat diversos treballs al municipi
Calafell ha començat les tasques de desbrossament dels carrers, | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell ha començat a recuperar algunes de les tasques no essencials que van quedar aturades a mitjans de març pel confinament. Un d'aquests treballs era el de desbrossament de la via pública, que no s'ha pogut fer durant els últims dos mesos. Aquesta mateixa setmana, el consistori ha anunciat que ja s'han començat a treure herbes dels carrers del municipi.

 

Desbrossament sense glifosat

Fonts municipals han reconegut que aquesta demora provocarà que es trigui «un temps a tornar a tenir el municipi del tot endreçat». Calafell, com el Vendrell i Cunit, va prohibir l'any 2018 l'ús del glifosat, un herbicida que l'OMS catalogava com a «probablement cancerigen». Per aquest motiu, les herbes s'han de treure manualment, cosa que allarga els treballs i fa que s'hagin de fer més sovint.

El passat 2019 es va provar un mètode per eliminar la brutícia i les herbes amb una màquina de vapor i aigua calenta a pressió. El Vendrell i Cunit també van provar aquest sistema, que encara no s'ha decidit si es farà servir de forma definitiva.  

"Calafell acumula més de dues setmanes sense nous positius de Covid-19" "De 'botellón' a les Madrigueres: amb el desconfinament retorna l'incivisme al Vendrell"