Calafell anuncia la creació d'una oficina municipal d'esports

La seva missió serà ajudar i assessorar les entitats en els diferents tràmits legals
Exterior del pavelló Jaume Vilamajó de Segur de Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat la creació d'una oficina municipal d'esports, que tindrà la missió d'ajudar i assessorar les entitats esportives en els diferents tràmits legals i administratius que han de complir. D'aquesta manera, l'oficina servirà per ajudar a fer les tasques de legalització de les entitats, així com totes aquelles obligacions legals, normatives, tributàries i de protecció de dades

 

Una altra de les feines que farà serà la d'informar les entitats sobre les subvencions que poden rebre, amb la documentació que necessiten per demanar-les i justificar-les després. Des del consistori han apuntat que aquest serà un servei externalitzat que la junta de govern ja ha aprovat treure a concurs. Serà un acompanyament ofert per especialistes en la matèria, amb la particularitat que serà gratuït per a les entitats esportives.

 

Tràmits que no són fàcils de complimentar

Des del govern local destaquen que aquestes entitats han hagut d'afrontar en els darrers temps «moltes novetats administratives que els obliguen a fer tràmits que no sempre tenen fàcil complimentar». Aquesta oficina vol ser una eina que es posa al seu abast per resoldre aquesta situació, de manera que es puguin aclarir els dubtes que hi hagi en la gestió de les entitats, i s'ofereixi «un servei global adequat a la situació de cada associació per acompanyar-la en el procés de posar-se al dia».

 

Fixada la junta local de seguretat

Per altra banda, l'Ajuntament de Calafell celebrarà aquest dijous la junta local de seguretat que s'havia reclamat des de l'alcaldia arran dels últims robatoris al municipi. A la junta hi seran els responsables dels diferents cossos policials que operen a Calafell, la policia municipal, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Serà una reunió on des del consistori es reclamarà una presència més gran de Mossos a la població.

 

Després de l'últim episodi viscut aquest divendres, amb un robatori violent en un estanc, l'alcalde, Ramon Ferré, va posar el focus en l'ocupació d'habitatges i va anunciar més mesures per combatre-la.