Contenidors a Calafell.

Calafell es deslliga d'EcoBP i recupera el servei de la recollida de residus

Serà assumit per l'empresa municipal CEMSSA

El ple de l'Ajuntament de Calafell d'aquest dijous 21 de gener ha certificat la desvinculació del consistori de la recollida de residus mancomunada al Consell Comarcal. Calafell ja va anunciar el passat desembre que recuperaria la gestió directa d'aquest servei i així s'ha confirmat al ple d'aquest mes de gener, en el qual l'Ajuntament s'ha deslligat del servei que presta el Consell a través de l'empresa EcoBP.

La desvinculació efectiva  es produirà el 15 de març, que és quan venç el conveni entre el consistori i el Consell Comarcal. Fins aleshores, es farà un expedient de liquidació, en el qual s'inclourà «el retorn de tots els béns que formen part del servei, la subrogació dels treballadors que estan destinats a la seva execució, i el pagament dels imports pendents de liquidar», segons ha explicat el govern local.

Assumit per CEMSSA

L'Ajuntament de Calafell recupera d'aquesta manera la recollida de les fraccions de paper i cartó, vidre, envasos lleugers i resta, així com la gestió del centre comarcal de transferència, que està situat al municipi calafellenc. Tots els serveis seran assumits per l'empresa municipal CEMSSA, mentre que amb el Consell Comarcal es mantindrà una col·laboració pels equipaments compartits, com la deixalleria comarcal de Bellvei.

El regidor d'Ecologia Urbana de Calafell, Aron Marcos, ha remarcat que s'ha decidit recuperar aquestes competències «per plantejar un servei nou, adaptat a la realitat actual del municipi i flexible, i que resolgui les mancances que s'han anat evidenciant al llarg dels deu anys que ha funcionat el servei comarcal». L'Ajuntament també ha municipalitzat el servei de neteja viària, que començarà a funcionar el dia 1 de febrer després d'un període de transició, i no descarta fusionar els dos serveis en un futur.