Carlos Barral.

Calafell presenta una nova edició de l'obra 'Metropolitano' de Carlos Barral

Es fa en el marc del Dia Internacional dels Museus

Calafell celebra aquest cap de setmana el Dia Internacional dels Museus, i ho fa amb la presentació d'una nova edició de l'obra de Carlos Barral 'Metropolitano' com a acte més destacat. Aquest és un poemari que es va publicar l'any 1957, i que ha esdevingut una de les grans fites de la literatura en llengua espanyola del segle XX, per aspectes com la novetat dels temes tractats o un ús desacostumat del llenguatge.

La nova edició, que publica Edicions Càtedra, serà presentada aquest dissabte 18 de maig a les 19.00 hores al jardí del Museu Casa Barral. Hi seran el professor i escriptor Juan José Rastrollo, responsable d'aquesta nova edició, que farà la presentació acompanyat de Malcolm Otero Barral, editor i nét de Carlos Barral. L'acte també comptarà amb una lectura de poemes de Barral que anirà a càrrec de Fèlix Herzog.

Portes obertes i visita guiada

El Museu Casa Barral serà un dels llocs que concentrarà els actes d'aquest dissabte, ja que a més de la presentació del llibre també viurà una jornada de portes obertes i tindrà una visita guiada a les deu de la nit, amb motiu de la Nit dels Museus, que aquest 2019 es fa conjuntament amb el Dia Internacional. Per prendre part en aquesta visita guiada cal fer una reserva prèvia trucant al telèfon 977 69 46 83 o enviant un correu electrònic a calafellhistoric@calafell.org.

La 'maquinilla' de la confraria, en funcionament

Altres equipaments de Calafell també faran una jornada de portes obertes aquest dissabte, com ara la Ciutadella Ibèrica, el Castell de la Santa Creu o la Confraria de Pescadors. Precisament a la Confraria, a dos quarts de nou del vespre, hi haurà un altre dels actes destacats, ja que es podrà veure l'emblemàtica 'maquinilla' en acció, després de la seva restauració. Aquest Bé Singular, que està catalogat, és la màquina que treia les barques del mar i va estar en funcionament des dels anys 20 fins al 50 del segle passat.

També et pot interessar:


Comentaris