La caminada es farà pel passeig marítim de Calafell i el Vendrell.

Calafell elabora un pla de rescat de 3,3 milions per a famílies, comerços i empreses

S'utilitzarà romanent de tresoreria i s'amortitzaran crèdits

La pandèmia del coronavirus ha vingut acompanyada d'una crisi econòmica que amenaça de fer estralls entre la població i el teixit empresarial i comercial. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Calafell ha elaborat un pla de rescat de 3,3 milions d'euros que es destinaran a les famílies vulnerables i al teixit econòmic del municipi. Igualment, el document també inclou mesures per assegurar la viabilitat econòmica del consistori i reserva 1,3 milions per si la situació empitjora.

El pla de rescat, consensuat entre tots els partits del consistori, es divideix en tres capítols. Un total d'1,4 milions d'euros es destinaran a mesures de protecció social, com ajuts a les famílies, un pla d'habitatge, el banc d'aliments i millores en la seguretat dels treballadors de l'Ajuntament. Un segon capítol d'1,12 milions d'euros es destinarà al teixit econòmic local, amb ajudes a comerços, autònoms i petites empreses. Per últim, 740.000 euros serviran per fer obres d'adequació a centres escolars i als passos soterrats sota la via de tren.

Entesa entre tots els grups municipals

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha volgut destacar l'entesa entre els diferents partits per elaborar aquest pla de rescat. «Hem fet pinya i ens hem posat d'acord per mirar de donar resposta a una pandèmia que ha deixat milers de morts, però també una crisi social i econòmica molt profunda», ha apuntat el batlle. En aquest sentit, Ferré ha assegurat que «cap persona, família o petita empresa pot quedar despenjada», una cosa que sí que va passar en l'anterior crisi.

Per impulsar aquest pla, l'Ajuntament usarà el romanent econòmic que tenia del passat 2019 i amortitzarà crèdits per un import de 2,66 milions d'euros. Amb això es vol evitar problemes de tresoreria que posin en perill el consistori, en un any que es preveu complicat per a les finances municipals. L'Ajuntament també fa una previsió d'1,3 milions per ampliar el pla de rescat en el cas que hi hagi «un rebrot de la pandèmia o un agreujament dels seus efectes».