Calafell es proposa reduir el consum d'electricitat als equipaments públics

Setze equipaments concentren un 65% del consum elèctric del municipi
El pavelló Joan Ortoll és l'equipament que més energia consumeix a Calafell. | Cedida

 

Els pavellons municipals, els camps de futbol, les escoles, l'edifici de l'Ajuntament, les dependències municipals de Calafell Platja i Segur de Calafell, o la comissaria de la Policia Municipal són alguns dels equipaments públics de Calafell que tenen un consum elèctric més gran. Així ho ha revelat una auditoria energètica encarregada pel mateix consistori, que ha apuntat que setze edificis concentren un 65% del consum energètic de Calafell, sense comptar l'enllumenat públic. 

 

Amb aquesta auditoria, l'Ajuntament vol tenir les bases per fer una reducció del consum en aquests equipaments. En alguns d'ells, segons el govern local, ja es va reduir el consum durant el 2016, com el pavelló Joan Ortoll o el camp de futbol del Passeig de la Unió, ara anomenat estadi Juan de los Ríos. Altres havien tingut increments durant el 2015 que s'havien revertit el 2016, com és el cas del Centre Cívic Cinema Iris o la llar d'infants El Petit Trent. 

 

Els edificis que més electricitat consumeixen a Calafell 

Per ordre, l'equipament municipal que més electricitat consumeix és el pavelló Joan Ortoll, amb 156.165 quilowatts per hora anuals. Després hi ha la comissaria de la policia local (100.817 kW / hora), l'Ajuntament de Calafell (86.451 kW / hora) l’escola Santa Creu (79.769 kW / hora) i les dependències municipals de la Platja (79.277 kW / hora). El consum de cadascun d'aquests equipaments està molt lligat a aspectes com les seves dimensions, el nombre de treballadors, les hores que està obert —la comissaria de policia està en funcionament les 24 hores del dia—, o si la seva il·luminació és obsoleta o s'ha renovat fa poc.

 

Ara, amb totes aquestes dades a la mà, l’Ajuntament de Calafell té la intenció d'aprofundir en el control i la gestió energètica d’aquests edificis, utilitzant sistemes de monitoratge i establint diferents mesures d’estalvi complementàries. D'aquesta manera, l'objectiu és que en poc temps es pugui obtenir una reducció del consum elèctric en molts d'aquests espais que són públics.