Calafell estudia estendre la prohibició de l'ús d'animals a altres esdeveniments

El Mercat Medieval d'aquest any ja no comptarà amb la presència d'animals

 

Imatge de la festa dels Tres Tombs de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

La prohibició de l'ús d'animals al Mercat Medieval d'aquest 2019 que l'Ajuntament de Calafell va anunciar fa uns dies es podria estendre a altres esdeveniments del municipi. Des del govern local s'ha avançat que es plantejarà a la ciutadania, a través dels organismes de participació ciutadana, si els animals han de tenir un paper nul en altres esdeveniments que s'organitzin a Calafell.

 

Buscant un «consens ampli» entre els ciutadans

La tinent d'alcalde de Qualitat de Vida de l'Ajuntament, Helena Rubio, confirma que aquest serà un dels temes que es plantejaran als consells participatius i a la taula animalista, i ha afegit que «cal un consens el més ampli possible per decidir què toquem i què deixem, en atenció a consideracions de tradició». Calafell és un dels municipis que manté la celebració dels Tres Tombs, que es fa a finals del mes de gener. En canvi, un altre esdeveniment on hi havia la presència d'animals, la Fira del Terròs, es va deixar de fer l'any passat.

 

En referència al Mercat Medieval, Helena Rubio ha remarcat que s'ha decidit aquesta mesura perquè «la divulgació del món medieval pot fer-se perfectament sense animals». En aquest sentit, els organitzadors han replantejat els continguts del certamen, apostant per activitats «més pedagògiques per als més petits», com poden ser recreacions històriques, gastronomia, espectacles o les parades d'artesania.

 

Iniciatives per ser un municipi 'pet friendly'

L'Ajuntament de Calafell ha dut a terme els últims anys diverses iniciatives perquè el municipi sigui considerat 'Pet Friendly' (amic dels animals), i aquest serà un dels eixos que es volen mantenir durant aquest mandat. Entre les accions a curt termini es planteja instal·lar menjadores per a gats ferals i s'està redactant el projecte de l'escola de natura del Mas Mel. Es preveu que en aquest recinte hi hagi un refugi per a gats de carrer. Calafell també permet l'entrada de gossos a les platges a la temporada baixa, des de l'octubre fins a l'abril.