Trobada gegantera de la Festa Major de la Candelera de Calafell.

Calafell celebra la Festa Major de la Candelera

La inauguració de la nova seu de la biblioteca serà un dels actes destacats

Calafell dona la benvinguda al mes de febrer amb la Festa Major de la Candelera, una festa d'hivern dedicada a la Mare de Déu de la Cova, que es va recuperar l'any 1992 després d'haver-se perdut. Els seus actes es concentren al nucli antic i, entre els més destacats, hi haurà la inauguració de la nova seu de la Biblioteca Ventura Gassol, el dissabte 2 de febrer, amb diversos actes que se celebraran al seu interior. 

Inauguració de la nova seu de la Biblioteca

Durant tot el dissabte hi haurà una jornada de portes obertes a la nova biblioteca, situada al carrer del Marquès de Samà número 8. La inauguració es farà a les dotze i després hi haurà un conta contes, a càrrec de La Porta de Fusta, i un concert de The Stendhal Brothers. A les sis de la tarda s'hi farà un espectacle de titelles de la companyia L'Invisible. La nova biblioteca ha tingut un cost de gairebé dos milions d'euros, subvencionat al 50% per la Generalitat. Ocupa un total de 1.800 metres quadrats dividits en quatre plantes. A partir del 4 de febrer obrirà les seves portes.

Interior de la nova Biblioteca Ventura Gassol de Calafell.
Interior de la nova Biblioteca Ventura Gassol de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Cant dels Gois i la trobada gegantera

Els actes de la Festa Major de la Candelera començaran, però, el divendres 1 de febrer, amb un taller de còctels a Cafès Elisa, a la plaça de Cal Cubano, a les set de la tarda. El dissabte, a les onze, es farà la missa amb el cant dels Goigs i la benedicció de les candeles a l'església del Castell. A les cinc de la tarda hi haurà la cercavila gegantera que sortirà de la plaça de Catalunya, amb les colles geganteres de Sant Llorenç d’Hortons, Vilassar de Dalt, el Pont de Vilomara i Calafell, i amb la participació de Les Tirantinaires de Calafell.

El diumenge 3, a les dotze del migdia, es farà una exhibició de puntes al coixí i una ballada de sardanes amb la cobla Reus Jove a la plaça de Catalunya, per acabar a les 18.30 hores a l'església de la Santa Creu amb el concert 'El tenor i la cobla', amb la Cobla Ciutat de Girona i el tenor Albert Deprius El culte a la Mare de Déu de la Cova es remunta a principis de l’Edat Mitjana i està relacionat amb la tradició catalana de les marededéus trobades. Els anys que el 2 de febrer cau en diumenge se’n fa una celebració extraordinària, tal com va passar el 2014. Es pot consultar el programa complet de la festa en aquest enllaç.