Vista del Castell de Calafell.

Calafell invertirà 325.000 euros en la nova museïtzació del recinte del castell

Les obres tenen un termini d'execució d'un any

L'Ajuntament de Calafell ha tret a concurs la nova museïtzació del recinte emmurallat del Castell de la Santa Creu, un projecte que està valorat en 325.000 euros. La inversió servirà per posar al dia aquest important monument del patrimoni local, que és cada any un dels elements més visitats del municipi. Segons ha informat el consistori, el termini d'execució de les obres, un cop aquestes comencin, serà d'un any.

Entre les actuacions que es preveuen amb aquest projecte hi ha una intervenció a l'interior de l'església del castell, per protegir les pintures murals, que es troben deteriorades per una il·luminació inadequada. Des del govern local remarquen que amb aquestes obres es completaran les actuacions que ja s'han adjudicat o estan en licitació a la zona del Castell de Calafell, com ara la museïtzació de les sitges medievals situades als peus de la fortalesa o la nova il·luminació exterior. L'actuació es finançarà, en part, amb el Pla de Barris del nucli antic de Calafell.

 

Nou pla d'igualtat i atenció LGTBI

Per altra banda, l'àrea d'Igualtat i Drets Humans de l'Ajuntament de Calafell ja està preparant un nou pla d'igualtat per al període 2020-2023, així com un pla d'atenció pels col·lectius LGTBI, que ha d'estar a punt el pròxim any 2020. Els responsables de l'àrea remarquen que la missió d'aquestes actuacions és «garantir la transversalitat, la visibilitat i la rellevància de les polítiques d'igualtat, l'acceptació i normalització de la diversitat sexual, afectiva i familiar, la igualtat real entre dones i homes, i l'erradicació de les violències masclistes».

De la mateixa manera, recorden que duen a terme aquesta visió «mitjançant accions específiques d'àmbit feminista, atenció a les dones (SIAD) i atenció als col·lectius LGBTI (SAI)» i, en paral·lel, procurant que aquestes polítiques «gaudeixin del suport de tots els grups polítics municipals, estiguin presents a les actuacions de l'Ajuntament, i comptin amb recursos i un pressupost dignes».


Comentaris