GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Calafell s'endinsa en les Jornades Gastronòmiques de l'Arrossejat

Comencen el 25 de maig i s'allarguen fins al 8 de juny

 

Calafell enceta les Jornades Gastronòmiques de l'Arrossejat. | Ajuntament de Calafell

 

Calafell enceta aquest dissabte 25 de maig la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Arrossejat, que s'allargaran fins al dia 8 de juny. Aquest era el plat tradicional dels pescadors locals, i és la base dels menús que ofereixen durant aquests dies nou restaurants de Calafell, amb preus que oscil·len entre els 24,50 i els 50 euros. Els restaurants que participen en les jornades són A Can Pilis, l'Àncora, Masia de la Platja, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Vell Papiol, Mediterrani, El Bot i Maite Etxea.

 

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals a Calafell. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

 

Coincidint amb aquestes jornades, se celebra també el 35è Arrossejat Popular, el dissabte 8 de juny a la zona de la Confraria de Pescadors. Com s'ha fet els últims anys, hi haurà tres torns de servei, a la una, a les dues i a les tres del migdia, per així evitar les cues. Els tiquets costaran nou euros i es podran comprar de forma anticipada a la regidoria de Turisme de Calafell. També es podran adquirir el mateix dia.

 

El menjar dels pescadors

Amb les Jornades Gastronòmiques de l'Arrossejat i amb l'Arrossejat Popular, el consistori vol donar a conèixer aquesta recepta tradicional, que està formada per un plat de fideus rossos i un altre de patates amb rap. Els orígens del plat provenen de les èpoques de fam, quan els pescadors i els pagesos de Calafell s'intercanviaven productes a baix cost o que no tenien sortida al mercat

 

Actualment, el plat s'ha adaptat al gust més contemporani i pot trobar-se entre els plats més selectes de les cartes dels restaurants. Les jornades gastronòmiques i l’Arrossejat popular són una iniciativa que vol potenciar la gastronomia calafellenca, per d'aquesta manera ser un atractiu turístic més del municipi. L’arrossejat és un àpat típicament mariner que s’ha anat conservant de pares a fills, però que també s’ha convertit en el plat de referència de la gastronomia calafellenca.

 

També et pot interessar: