Calafell formarà els monitors escolars en la lluita contra el 'bullying'

Es vol combatre aquest assetjament en serveis com el transport escolar o el menjador

 

El 'bullying' es pot donar en diferents àmbits.   | España Diario

 

L’Ajuntament de Calafell vol combatre l'assetjament escolar, també conegut com a 'bullying', a tots els àmbits, raó per la qual ha anunciat que farà formació als monitors per detectar aquests comportaments a serveis com el menjador o el transport escolar. Des de Treball de Calafell, que és el departament que farà els cursos, veuen imprescindible que aquests professionals puguin prevenir i gestionar aquestes situacions d'assetjament, que es poden donar també a fora de les classes.

 

Els cursos que Treball ofereix als monitors s'han de fer obligatòriament, i la formació en assetjament suposa un 15% de la càrrega lectiva. Els aspirants a monitor de menjador o de transport els hauran de fer, així com els vetlladors escolars. Aquests últims tenen la funció de donar suport als infants amb necessitats educatives especials, amb la intenció que les diferents escoles del municipi siguin inclusives.

 

Arribar a tots els àmbits de l'escola amb la prevenció de l'assetjament

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Calafell, Helena Rubio, es mostra convençuda que la prevenció del 'bullying' «ha d’arribar a tots els àmbits de l’escola, inclosos aquells que no corresponen estrictament a l’horari lectiu, però on l’assetjament es pot produir igualment». La regidora afegeix que no es pot «abaixar la guàrdia en cap moment i, per això, necessitem que els treballadors que estan diverses hores al dia amb els estudiants tinguin eines per detectar qualsevol problema».

 

A més de la formació específica en assetjament escolar, els cursos que es fan ensenyen també diferents recursos que poden ser preventius, com ara l'organització de les estones de pati i l’ús dels jocs o de la música. Igualment, també es donen eines perquè el menjador o el pati esdevinguin un espai educatiu de lleure. Helena Rubio, en aquest sentit, apunta que «als aspirants a monitors o vetlladors els hem de fer conscients de la seva intervenció educativa».

 

També et pot interessar:

Baixen les consultes per bullying al Vendrell.

L'equip SEER explica al Vendrell com prevenir l'assetjament escolar amb l'educació emocional.