GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Calafell repassarà els orígens i la trajectòria del seu escut

La conferència va a càrrec de Rafael Romeu
Vista aèria de Calafell. | BP Diari

 

Els Amics del Patrimoni de Calafell han organitzat una conferència sobre els orígens i la trajectòria que ha seguit l'escut del municipi al llarg dels anys. Serà el divendres 9 de novembre a les 19.30 hores a les dependències municipals de Cal Bolavà i anirà a càrrec de Rafael Romeu, pintor, escultor, articulista, tècnic de publicitat i un dels primers professors de català a la comarca del Baix Penedès. Tal com resa el subtítol de la xerrada, aquesta tracta sobre «un tema innocent que pot portar polèmica».

 

A la xerrada es fa referència als orígens de l'escut, a l'Edat Mitjana i als diferents canvis que ha anat tenint al llarg dels anys, fins a arribar a la seva oficialització a principis dels anys 80 del segle XX. El ponent anirà fent projeccions i mostrant il·lustracions per guiar al públic, oferint un complement històric i documental als elements que el conformen. Rafael Romeu va ser secretari del Patronat Fundació Castell de Calafell durant 25 anys i va dirigir la publicació 'L'informatiu' d'aquesta entitat. 

 

Compte enrere cap a les eleccions municipals i europees

Sense sortir de l'àmbit calafellenc, des de l'Ajuntament han informat que ja s'ha obert el termini perquè els ciutadans que siguin d'algun estat de la Unió Europea, però resideixin aquí, puguin demanar exercir el seu dret a vots a les eleccions municipals i europees del 2019. Per demanar-ho cal anar al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament i omplir un formulari, a més d'estar empadronat a Calafell i ser major d'edat. El termini finalitza el 30 de gener del 2019.

 

Des del consistori recorden que aquest és un tràmit totalment necessari, i que es pot demanar fer-ho a només un dels dos comicis, no és obligat fer-ho per tots dos. D’altra banda, el pròxim 1 de desembre s'obrirà el termini perquè demanin poder votar aquí a les municipals ciutadans de tercers països amb els quals l’Estat espanyol té acords de reciprocitat.