Excavació en un jaciment de Calafell.

Calafell aprofundeix en la prehistòria del Penedès

Calafell Històric organitza dues activitats per aquest cap de setmana

Calafell aprofundirà aquest cap de setmana en la prehistòria del Penedès, amb dos actes organitzats per Calafell Històric que tindran lloc el divendres 25 i el diumenge 27 de gener. Són dues activitats que tenen una voluntat divulgativa, la primera, una xerrada amb demostració de talla lítica, i la segona, una ruta comentada per conèixer els jaciments de la Balma de la Graiera i la Cova Foradada.

Demostració de talla lítica i xerrada sobre la prehistòria al Penedès

L'àrea de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Calafell, Calafell Històric, és la que s'encarrega d'organitzar les dues activitats. La primera serà el divendres 25 de gener, a partir de les set de la tarda, a Cal Bolavà (avinguda de la Sínia, s/n). Allà es farà una demostració de talla lítica a càrrec de Miquel Guardiola, de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

La demostració de talla lítica anirà seguida de la xerrada 'La Prehistòria al Penedès: Els Neandertals i la seva desaparició', a càrrec dels investigadors Juan Ignacio Morales, Artur Cebrià i Josep Maria Fullola, del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP) de la Universitat de Barcelona (UB). Aquesta institució és la que duu a terme excavacions a diferents jaciments penedesencs.

Ruta per jaciments de Calafell

El segon acte que s'ha preparat des de Calafell Històric és una excursió a peu pels jaciments calafellencs de la Balma de la Graiera i la Cova Foradada, amb explicacions dels educadors de patrimoni de Calafell Històric. Serà el diumenge 27 de gener a partir de les 10.00 hores, amb el punt de trobada a la recepció del Castell de la Santa Creu de Calafell. Totes dues activitats són gratuïtes, però per a la ruta, des de Calafell Històric avisen que les places són limitades i que cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 977 69 46 83 o escrivint un correu electrònic al mail calafellhistoric@calafell.org.

També et pot interessar:

Calafell repassarà els orígens i la trajectòria del seu escut.

Troben restes del que seria el principal port de mercaderies iber del Penedès.