Preocupació a Calafell per la proliferació de rates a la platja

El focus prové de dos habitatges abandonats del carrer de Sant Pere
Una rata morta, a Calafell Platja. | Facebook

 

La platja de Calafell té des de fa setmanes un greu problema amb les rates. Diversos són els veïns i comerciants del nucli que s'han queixat a través de les xarxes socials per la proliferació d'aquests rosegadors al carrer o, fins i tot, al Passeig Marítim. El grup municipal del Partit Demòcrata de Calafell mostrava fa uns dies unes imatges d'algunes d'aquestes rates al seu Facebook, afegint que «la situació comença a ser insostenible» i que «si no és una plaga, s'assembla bastant» . 

 

L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, és plenament conscient de la situació, i apunta que el focus principal prové de dos habitatges abandonats que es troben al carrer de Sant Pere. «Hem certificat que les rates vénen d'allà, però els habitatges són propietat d'un banc i fins que no tinguem el permís no hi podem entrar per eliminar el focus», ha admès el batlle. L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per poder entrar a les dues finques, però encara no han rebut el permís. De moment s'ha posat una porta de fusta en un dels habitatges, una solució insuficient perquè les rates surten per qualsevol forat que troben, també de la part del darrere, que dona a la plaça de l'Alcalde Romeu.  

 

Les dues finques d'on provenen les rates, segons el consistori. | BP Diari

 

Tractament i trampes

Ramon Ferré afegeix que l'Ajuntament sí que està actuant a la via pública, on s'han posat trampes i s'han fet tractaments contra aquests animals en diferents punts, fins i tot a la Confraria de Pescadors, que cau a prop d'aquests habitatges. Fins allà han arribat els rosegadors. Els comerços que estan més a prop de les dues cases abandonades del carrer de Sant Pere són els que més pateixen la situació. «Se'n veuen constantment, sortint i entrant dels dos portals, pujant per les canonades, movent-se pel carrer, no és una bona imatge la que donen», assevera el propietari d'una botiga de roba jove que hi ha al costat d'un dels habitatges.

 

Una altra comerciant del carrer assegura que les rates es veuen «des de fa mesos, jo vaig obrir la botiga el novembre i sempre n'he vist». Afirma que surten de les dues cases en qüestió «però també del clavegueram» i que en alguns casos han entrat a dins de comerços de la zona. «Encara que siguin animals que no fan res, la imatge que es dona en ple estiu, quan hi ha més gent aquí, no és bona», conclou la noia.