ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

Calafell canvia refrescs per burilles i plàstics per mantenir les platges netes

La campanya de recollida es fa tots els dissabte de juliol i agost
Calafell vol treure les burilles de la sorra. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell vol netejar les platges del seu municipi de burilles, raó per la qual ha impulsat la campanya '#Filtralasorra #Nodeixisrastre', per conscienciar els banyistes de la necessitat de llençar les burilles i les restes de cigarretes a la paperera, i no a la sorra. La campanya es fa tots els dissabtes dels mesos de juliol i agost, de les onze del matí a la una del migdia, i té lloc al voltant de guinguetes i bars que hi ha a les platges de Calafell.

 

Així, tots els que ho vulguin podran recollir cigarretes i plàstics de les platges. Per a fer-ho s'usen ampolles d'aigua reutilitzades, a manera de petites pales per recollir els residus. No es fan servir guants per no generar més residus. Quan s'ompli la mida d'un got, el voluntari rebrà un refresc de la guingueta. Els residus recollits es posaran en un tub transparent perquè es pugui veure la quantitat recollida cada setmana.

 

Burilles i microplàstics

Aquesta campanya se centra especialment en les burilles i també en els microplàstics, posant èmfasi en el fet que, malgrat les seves petites dimensions, aquests residus són un risc per a la flora i la fauna marina, i també pels mateixos éssers humans. L'activitat va començar aquest passat dissabte a la guingueta de l'Hotel Miramar, i seguirà tots els dissabtes d'estiu en altres punts de la platja.

 

Aquests seran la guingueta l'Estany Blau (carrer de Carlos Barral), la guingueta Mojito Blau (plaça del Mil·lenari), la guingueta Playa Mágica (carrer de Vístula), la guingueta Playeros (carrer de Loira), la guingueta Love Beach (carrer de Miño), la guingueta Hotel Miramar (davant de l'hotel), la guingueta l'Estany Blau (carrer de Carlos Barral), i la guingueta Mojito Blau (plaça del Mil·lenari).

 

Les burilles i els plàstics recollits el primer dissabte a Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

 

Activitats per a gent gran

Per altra banda, l'Ajuntament de Calafell ofereix aquest estiu un extens programa d'activitats físiques per a gent gran. Són activitats gratuïtes que inclouen tant l'activitat física pròpiament dita com ball lineal i de saló. Aquí es pot consultar el calendari d'aquestes activitats.

 

També et pot interessar: