Calafell renovarà completament la vorera nord del Passeig Marítim de Segur

L'actuació ha de resoldre els problemes derivats del mal estat de les conduccions soterrànies i l'arbrat
Calafell renovarà la vorera nord del passeig de Segur. | Ajuntament de Calafell

 

Amb diversos mesos de retard, l'Ajuntament de Calafell ha anunciat que les obres de renovació de la vorera nord del Passeig Marítim de Segur començaran aquest mateix mes d'octubre. Aquesta important actuació s'havia de fer abans de l'estiu d'aquest 2019, tal com va avançar el consistori el novembre de l'any passat, però finalment es farà gairebé un any més tard. Les obres, que suposen una inversió d'1,5 milions d'euros, aniran a càrrec de l'empresa Rubatec.

La renovació de la vorera de muntanya del Passeig de Segur, entre els carrers de Rin i d'Antonio Almanzor, era molt necessària per resoldre els problemes de conservació que presenta, i que provenen del mal estat de les conduccions soterrànies d'aigua i clavegueram, així com els desperfectes que causa l'arbrat. La durada prevista de les obres és de cinc mesos i mig, tot i que aquestes s'aturaran per Nadal i Setmana Santa. Al mes de maig podrien estar acabades.

Renovació total d'un quilòmetre de vorera

El tinent d'alcalde de Territori de l'Ajuntament de Calafell, Miguel Ángel Perín, ha recordat que aquesta actuació «és una de les principals demandes que hi ha al nucli de Segur». En total es remodelarà un tram d'aproximadament un quilòmetre, on s'aixecarà la vorera actual i les conduccions soterrànies, per renovar-les totalment. Les pèrdues que tenen les actuals provoquen ensorraments en diversos punts. Les noves canonades tindran un revestiment anticorrosiu per l'alta salinitat que té la zona.

Per resoldre els problemes que genera l'arbrat es faran escocells més grans, per tal que les arrels no siguin tan superficials. Igualment, es renovarà l'enllumenat de la vorera i es posaran al dia elements com els passos de vianants amb la vorera adaptada o els guals. Aquesta actuació servirà per completar la que es va fer l'any 2011 en un altre tram de la vorera. Esperant aquesta obra, el consistori havia fet actuacions provisionals per evitar les ensopegades dels vianants, com ara posar una base de ciment als punts que s'havien enfonsat.

"🔴ATENCIÓ: Troben l'home que va envestir amb el cotxe 2 joves a Cunit i va fugir" "El programa de la Fira de Santa Teresa 2019 del Vendrell"