Calafell reobre les platges apel·lant a «l'autoresponsabilitat» dels usuaris

L'Ajuntament augmentarà la desinfecció de dutxes, lavabos i rentapeus
Calafell ha reobert les seves platges aquest 8 de juny. | Ajuntament de Calafell
 

Calafell ja té, des d'aquest dilluns 8 de juny, les platges del municipi obertes al bany i a l'ús recreatiu. Des de l'Ajuntament s'ha preferit esperar a l'entrada a la fase 3 de la desescalada per tornar a permetre el bany, tot i que al Camp de Tarragona ja es podia fer des del passat 25 de maig. Durant aquestes dues últimes setmanes, el consistori ha fet tots els preparatius perquè les platges poguessin obrir en bones condicions, i s'ha redistribuït la sorra.

La reobertura ve acompanyada d'una crida de l'Ajuntament a «l'autoresponsabilitat» per complir les recomanacions de seguretat de les autoritats sanitàries. D'una banda, els serveis de neteja augmentaran la desinfecció dels lavabos, les dutxes i els rentapeus. Si altres anys es feia dues vegades al dia, aquest estiu del 2020 es farà fins a sis vegades cada jornada.

Respectar la distància de seguretat

Un altre aspecte que cal tenir en compte és el de mantenir la distància de seguretat d'un mínim de dos metres entre grups diferents, una indicació que també es mantindrà en el servei de para-sols. No es podran compartir joguines ni aliments, i les dutxes i els lavabos s'hauran d'usar de manera individual. Un total de 43 plafons distribuïts al llarg de la platja recordaran totes aquestes mesures, tal com també ho farà la megafonia del servei de socorrisme.   

Els socorristes i el personal del servei de platges seran els encarregats de vigilar que es compleixin aquests preceptes, amb l'opció d'avisar la policia local si no es fa cas. Tot i això, des del consistori s'ha demanat a tothom civisme i que es respectin les indicacions, ja que no es podrà fer un control específic de l'aforament al llarg de tota la platja. 

"Un dia difícil d'oblidar: 20 anys del gran aiguat del Vendrell" "Atenció: Inhabiliten un exalcalde tarragoní per un greu delicte"