Calafell Residencial estrenarà nou pla de mobilitat per reduir l'accidentalitat

L'Ajuntament vol que totes les urbanitzacions tinguin el seu pla
La urbanització Calafell Residencial. | Ajuntament de Calafell

 

La urbanització Calafell Residencial tindrà a punt aviat el seu nou pla de mobilitat, segons han avançat des de l'Ajuntament, amb el qual es vol reduir l'accidentalitat en aquest nucli. Des del govern local apunten que l'objectiu del pla és «aconseguir més seguretat en el trànsit, evitant el doble sentit en alguns dels carrers estrets, i generar places d’estacionament senyalitzades a totes les vies del barri».

 

Prevenir els atropellaments, un dels problemes que té Calafell, és un altre dels objectius del consistori amb aquest pla, amb el qual es mirarà d'augmentar la visibilitat dels passos de vianants, i també es regularan algunes cruïlles amb rotondes. De la mateixa manera, s’evitaran sempre que sigui possible els girs a l’esquerra que impliquin traspassar el carril contrari, ja que el consistori creu que aquest és un factor de risc que causa accidents. 

 

Reducció de carrers de doble sentit

Un dels canvis principals és que molts carrers deixaran de ser de doble sentit, ja que moltes vies que ara ho són no poden tenir aparcament, i això acaba provocant que molts vehicles estacionin a sobre de les voreres. Només quedaran com a vies de doble sentit les principals, que tenen una major amplada. Aquests tindran els dos carrils i aparcament a una banda o a totes dues, si és possible. 

 

Als carrers que quedin amb una sola direcció, es farà aparcament a la dreta de la calçada, excepte al carrer de la Ribagorça, que serà a l'esquerra perquè no hi ha habitatges. L'Ajuntament ha afegit que els veïns ja estan assabentats de tots els canvis. D'aquesta manera, Calafell Residencial serà la segona urbanització que tindrà pla de mobilitat, després d’implantar-se, mesos enrera, el de Calafell Parc, que ha tingut un resultat positiu, segons el govern. A la resta d’urbanitzacions s’aniran desenvolupant plans de mobilitat de forma gradual, sempre d’un en un, segons ha avançat el consistori.