Calafell obrirà un segon centre per a emprenedors, que estarà al Port de Segur

Seguirà el model del Vilarenc Zenit, inaugurat fa quatre anys
El Port de Segur de Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell impulsarà al Port de Segur de Calafell un segon centre per a emprenedors i petites empreses, que seguirà el model del Vilarenc Zènit, inaugurat a finals del 2015. Amb el nom de Port Zènit, el centre mantindrà la línia d'oferir espais de lloguer a bon preu per a projectes empresarials que estiguin en fase de naixement o consolidació. Estarà ubicat en locals disponibles del port i tindrà 281 metres quadrats, amb vuit despatxos i una zona de serveis comuns.

Inversió de 134.000 euros

L'empresa Port Segur-Calafell SA assumirà el cost d'adequació dels locals, pressupostat en 134.000 euros. Després, l'empresa arrendarà l'espai al consistori per un import de 3.442 euros al mes. Els usos del nou espai els gestionarà la regidoria d'Ocupació. La regidora d'aquesta àrea, Mònica Trepat, ha remarcat que el projecte permetrà «fomentar les oportunitats al municipi» al mateix temps que «dinamitzarà l'espai del port, fins fa poc infrautilitzat i gairebé mort».

Des de l'Ajuntament de Calafell destaquen que el Vilarenc Zènit, que va començar a funcionar a finals del 2015, ha estat «un projecte d'èxit, que va assolir en els primers mesos el 100% d'ocupació». La seva filosofia, que es vol replicar al Port Zènit, és «que hi entrin idees i en surtin projectes amb futur», amb el qual el centre ofereix les eines «perquè les idees dels emprenedors es puguin desenvolupar».

Concurs d'idees i iniciatives empresarials

Encara dins el món de l'emprenedoria, la regidoria d'Ocupació de l'Ajuntament de Calafell ha convocat el segon concurs d'idees i iniciatives empresarials, una iniciativa que vol dinamitzar i promocionar l'activitat emprenedora al municipi. Fins al pròxim 4 de novembre es poden presentar les candidatures a les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament. El concurs té dues categories, premiant la millor idea empresarial (la més creativa i innovadora) i la millor iniciativa (el projecte d'empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement). Es pot trobar més informació en aquest enllaç.

"🍽AGENDA: L'Arboç escalfa motors per la mostra de l'Enramada" "La Xarxa Vendrellenca afirma que l'estació de bombament de Sant Salvador és propietat municipal"