Maquinària pesant repartint la sorra per la platja de Calafell.

Calafell triplica l'abocament de sorra a les platges per començar la temporada d'estiu

Era una actuació pendent des d'abans del confinament

Calafell prepara a correcuita l'inici de la temporada d'estiu i l'obertura del bany a les platges, prevista pel pròxim dilluns 8 de juny. Aquests dies, el servei de Costes de l'Estat i l'Ajuntament estan completant una gran aportació extraordinària de sorra, una actuació que estava prevista feia mesos, però que el confinament i la suspensió de les obres públiques va retardar.

El moviment de sorra ha de permetre una correcta redistribució de la sorra a les diferents platges del municipi, que van quedar afectades el mes de gener pel temporal Glòria. Com també s'ha fet en altres anys, la maquinària pesant ha recollit sorra acumulada al costat del Port de Segur per repartir-la cap a les altres platges del municipi, que en tenen menys.

 

Una aportació tres vegades més gran

En alguns punts ha calgut una aportació superior a altres anys. El tinent d'alcalde d'Ecologia Urbana, Aron Marcos, ha explicat que, si en alguns trams l'aportació de sorra acostumava a ser cada any de 1.000 metres cúbics, aquest any ha hagut de ser «de 4.500 metres cúbics». A la zona de Calafell Platja, la sorra ha quedat empesa cap al mur del passeig, amb el qual s'ha de tornar a escampar per la platja.

L'Ajuntament de Calafell ha explicat que aquests moviments de maquinària pesant són un dels motius pels quals les platges de Calafell han seguit sense permetre el bany en aquesta fase 2, i no obriran fins al pròxim dilluns. L'estratègia de reposar sorra contrasta, de moment, amb la que està mantenint l'Ajuntament del Vendrell, que fins ara ha descartat fer aquests moviments de sorra