Fan una campanya a Calafell perquè no es regalin gossos per Nadal

Gossos en Acció fa un taller de conscienciació al Parc de Nadal
Imatge d'arxiu d'un gos. | TarragonaDigital.com

 

L'associació Gossos en Acció de Calafell ha iniciat una campanya per demanar que per les festes de Nadal no es regalin gossos o, si es fa, es tingui el màxim de coneixement sobre el que això implica. L'entitat farà un taller al Parc de Nadal de Calafell en el qual mirarà de conscienciar a la gent del que suposa fer aquest tipus de regals. «Molts cops es regalen gossets i sembla que aquests només viuran uns mesos, però són animals que poden viure 15 anys o més, i si no són ben tractats, acaben morint abans o abandonats», ha explicat Marina Ordoño a Calafell Ràdio.

 

Gossos en Acció farà aquest taller per explicar les implicacions que suposa fer aquesta mena de regals i si, tot i això, la família n'està convençuda, aleshores se'ls assessorarà sobre el tracte que cal donar als animals. «Depèn del nombre de persones que siguin a la família o de les dimensions del pis, és més adequat tenir un tipus de gos o un altre», afegeix Ordoño, que recorda que, si es regala un gos, «és un regal per tota la vida de l'animal».

 

Alerten del perill d'abandonament

El període nadalenc és quan es regalen més gossos, segons recorden des de l'entitat calafellenca. Això augmenta el perill que després alguns d'aquests animals siguin abandonats. Des de Gossos en Acció també recomanen que s'adoptin gossos de les gosseres, ja que hi ha molts animals que necessiten tenir una llar. Fins i tot es poden fer acollides d'uns dies.

 

El taller de Gossos en Acció es farà al Parc de Nadal, que enguany es fa al pavelló Jaume Vilamajó de Segur de Calafell, del 28 al 31 de desembre i del 2 al 4 de gener. El taller té com a títol 'Diari d'un gos', i vol servir per conscienciar tant als pares i mares com als nens.