Campanya per regalar joguines en català a Calafell

'I tu, jugues en català?' vol donar visibilitat a l'oferta de jocs i joguines en català
Jocs i joguines etiquetades en català. | Ajuntament de Calafell

 

L'època de Nadal és també una època de regals, especialment pels més petits, que esperen jocs i joguines del Pare Noel, els Reis Mags d'Orient o de la mateixa família. Per tal de donar més visibilitat als jocs i les joguines en català, s'ha impulsat una campanya que porta per nom 'I tu, jugues en català?', que també ha arribat a Calafell. Tres establiments del municipi estan adherits a la campanya, que s'articula a través del portal del Consorci per la Normalització Lingüística (CPNL).

 

Els tres establiments, situats al nucli de la Platja, són Joguines Llorens, Magatzems Calafell i Ralet Ralet. A la pàgina web del CPNL es pot trobar un cercador amb més de 700 jocs on hi ha una presència manifesta del català, tant en el joc, com en l'etiquetatge o l'embalatge. Les cerques es poden fer segons l'edat, el fabricant o el tipus de joc. També es poden cercar les adreces de les botigues adherides a la campanya.

 

Carta als Reis i calendari d'activitats

De la mateixa manera, els nens que vulguin escriure la carta als Reis Mags d'Orient podran trobar-hi un model que, com és habitual cada any, serà repartit en paper als centres educatius de tot el municipi i també al Parc de Nadal. El calendari de les activitats que els centres de normalització lingüística de tot Catalunya estan fent durant aquestes festes de Nadal també es pot trobar a la web.

 

A més del portal web, també hi ha una aplicació gratuïta, amb el nom de 'I tu, jugues en català?', que és tant per a Android com per a IOS, amb un cercador que permet consultar els jocs i fins i tot valorar-los. També dins els actes de Nadal a Calafell, aquest divendres 21 de desembre comencen les Jornades Gastronòmiques Tasta el Nadal, en la seva setena edició. Tretze restaurants del municipi hi prenen part amb menús basats en els plats típics d'aquesta època.

"Proliferen els solars abandonats plens de malesa a Cunit" "Personatges de 'Star Wars' custodien els pessebres del Vendrell"