La candidatura de les Platges del Vendrell aposta per fer una Entitat Municipal Descentralitzada

La AVP es presenta en societat amb un acte a Coma-ruga
La candidatura de les Platges del Vendrell. | Cedida

 

L'Agrupació Veïnal de les Poblacions de Coma-ruga, Sant Salvador, el Francàs, Sant Vicenç de Calders i Urbanitzacions (AVP) va presentar en societat aquest passat dissabte la candidatura que vol concórrer a les eleccions municipals del Vendrell del mes de maig. A l'acte es va presentar els primers noms de la llista, que ja es va avançar que estava encapçalada per Seve Galván, i algunes de les propostes prioritàries de la formació.

 

Entitat Municipal Descentralitzada

Una d'elles, apuntada pel mateix Galván, és l'aposta per fer una Entitat Municipal Descentralitzada (AMD) per les platges i Sant Vicenç de Calders, que creuen que «facilitaria la gestió d'alguns serveis públics com els de patrimoni, enllumenat, neteja, cultura, esports o obres». Galván va argumentar la decisió de presentar-se als comicis perquè els veïns de les platges i les urbanitzacions «tinguin veu i vot per influir a les decisions municipals». Millorar el transport i tenir un ambulatori en funcionament les 24 hores del dia i els set dies de la setmana són altres de les propostes.

 

La resta de noms de la llista també van intervenir per explicar altres de les prioritats de la candidatura, com ara millorar aspectes educatius, fent un seguiment de les obres del FEDER, posar en relleu el patrimoni local de les platges, i dotar de més recursos en general els barris marítims. Bàrbara Peris, Albert Garriga, Sergio Vázquez, Gema Acedo, i Víctor Barbero són els altres integrants de la llista que es coneixen.

 

SOMI vol «recuperar» la Font Palfuriana

Per la seva banda, la candidatura de Som Identitaris que encapçala Juan Carrasco també ha fet algunes propostes per a les platges del Vendrell aquest dimarts 9 d'abril al matí. Una d'elles és la voluntat de «recuperar» la placeta de la Font Palfuriana que, segons el partit, ha estat «presa de l'ús públic» per part de l'Ajuntament per donar-la «a benefici privat», en relació a una terrassa de bar que s'ha ubicat a la zona. Carrasco també ha afegit que volen desencallar el Pla Especial de les Cases Modernistes de Coma-ruga mitjançant un nou Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal.