El cap de setmana llarg de Sant Joan porta més visitants al Turismar del Vendrell

S'han fet enquestes entre els visitants per identificar els aspectes a millorar
La ballada de sardanes de la Fira Turismar 2019 del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

El Vendrell ha tancat la fira Turismar d'aquest 2019 amb un augment dels visitants, provocat pel fet que enguany la festivitat de Sant Joan ha caigut en dilluns, allargant un dia més l'esdeveniment. Això ha fet que també hi hagi hagut una participació més gran a les diferents activitats, i actes com els del dia inaugural, el divendres 21 de juny, van tenir molta més presència de públic que en altres anys.

 

Per tot això, l'Ajuntament del Vendrell valora de forma positiva les novetats d'aquesta edició, entre les quals destacava la recreació teatral 'Coma-ruga 1920', feta pel grup de teatre de la Lira Vendrellenca. Els espectadors van tenir una reacció positiva davant aquest acte, i la ballada de sardanes dels Dansaires del Penedès, que es va integrar a dins, va comptar amb una participació més gran que en altres anys.

 

Enquestes de valoració entre els visitants

De cara a seguir millorant en els anys següents, des del consistori van donar als visitants unes enquestes de valoració, de les quals se'n van recollir més de cent. Entre els aspectes que cal millorar s'hi troben l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, l'ampliació de la fira o el desig de gaudir de més activitats familiars. Els expositors, les empreses i les associacions que han fet les diferents activitats també han fet una valoració de l'esdeveniment.

 

Tota aquesta informació servirà per treballar en la millora del Turismar de cara a futures edicions. Un altre aspecte que es va recollir va ser la despesa mitjana que ha fet cada visitant a la fira, que s'ha situat sobre els 50 euros. La incorporació d’informació en anglès, tant a les exposicions permanents com al programa d’actes, ha estat ben valorada i s'han recollit també diverses enquestes de valoració d'aquest perfil de visitants. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha expressat la seva satisfacció «per la gran afluència de públic i també per la bona acceptació de les noves activitats divulgatives del patrimoni natural i històric dels nuclis marítims».