El Carnaval 2020 del Vendrell estarà encapçalat per les carrosses i les comparses locals

La participació augmenta fins als 47 grups

La rua del Carnaval del Vendrell 2020 tindrà com a principal novetat que els grups participants locals seran els primers que sortiran. Les onze carrosses i dues comparses del Vendrell encapçalaran la rua, en un ordre que es va establir aquest passat dilluns segons les inscripcions. Aquesta és una de les principals novetats del Carnaval 2020, que enguany es vol lligar amb la capitalitat de la cultura catalana. D'aquí el lema escollit d''Un Carnaval de capital'.  

La rua vendrellenca ampliarà, a més a més, el nombre de participants respecte als últims anys. Fins ara estan confirmades 47 carrosses i vuit comparses. Això suposa que s'hagi superat el límit inicial de 40 carrosses, però des de l'Ajuntament del Vendrell han certificat que, després de fer les consultes pertinents amb Protecció Civil, les set carrosses addicionals podran prendre part a la rua. Encara no se sap, però si cobraran la subvenció de 220 euros.

Divendres 21 de febrer, gran rua de Carnaval

La rua tindrà lloc el divendres 21 de febrer i la concentració dels grups es farà al carrer d'Abadessa Emma, a la zona dels Bulevards. La sortida està prevista a les 19.00 hores, amb un recorregut idèntic al dels últims anys. Així, a la carretera de Sant Vicenç hi haurà el jurat, amb la zona de lluïment dels grups. Després de passar per l'avinguda de Sant Vicenç i l'avinguda de Jaume Carner, la rua entrarà al nucli antic pel carrer de la Cerdanya, fins a arribar a la Rambla, on finalitzarà.

Els premis establerts són de 300 euros per les millors carrosses (local i visitant) i 150 per les segones classificades, així com per la millor coreografia i la millor disfressa. El Carnaval 2020 del Vendrell s'encetarà, però, un dia abans, el dijous 20 de febrer, amb la festa infantil que es farà a la plaça Vella a les 17.30 hores. Després d'una xocolatada i un concert de la companyia Ambauka, hi haurà l'arribada del Carnestoltes i el seu discurs inaugural, en un acte que anirà a càrrec del Grup de Teatre Inestable del Vendrell