Cellers Domenys cedeix la plaça del Soci Cooperatiu a Sant Jaume

La plaça va ser inaugurada l'any 2012

 

La plaça del Soci Cooperatiu ha estat cedida a Sant Jaume dels Domenys. | Cellers Domenys

 

Sant Jaume dels Domenys ha guanyat una nova plaça municipal, la plaça del Soci Cooperatiu, que fins ara era propietat de la cooperativa Cellers Domenys i Secció de Crèdit SCCL. El passat dimecres 30 de gener va tenir lloc l'acte de cessió d'aquesta plaça a l'Ajuntament de Sant Jaume, feta per Cellers Domenys, que fins ara era el propietari de l'espai. Així, els ciutadans podran gaudir d'una nova plaça, que a partir d'ara passa a ser de tot el municipi.

 

Des de Cellers Domenys han explicat que aquesta cessió vol posar en relleu l'esforç de la cooperativa amb l'entorn i amb els set pobles que en formen part. El punt de naixement de la cooperativa és Sant Jaume, de manera que s'ha volgut rendir homenatge al municipi amb aquesta cessió. L'acte de signatura de la cessió va comptar amb la presència de l'alcalde de Sant Jaume, Magí Pallarès, i el president de Cellers Domenys, Lluís Urgell.

 

Magí Pallarès i Lluís Urgell, signant la cessió de la plaça. | Cellers Domenys

 

Una plaça inaugurada l'any 2012

La plaça del Soci Cooperatiu va ser inaugurada el 22 de desembre del 2012 per l'aleshores delegat de Govern de la Generalitat a la província de Tarragona, Quim Nin. Ara, aquesta plaça no només forma part de la cooperativa, sinó de tot el municipi. Cellers Domenys neix de la unió de set cooperatives dels municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira. Té més de 500 socis, gestiona prop de 2.500 hectàrees i té el reconeixement de quatre denominacions d’origen vitivinícoles, Cava, Penedès, Conca de Barberà i Catalunya, a més de l’oleícola DO Siurana a través de Ceolpe.

 

El delegat de la Generalitat al Penedès visita Sant Jaume

Per altra banda, el passat dijous 31 de gener, el delegat de la Generalitat a la Vegueria del Penedès, Pere Regull, va visitar Sant Jaume dels Domenys per tractar diferents temes d'importància pel municipi. Un d'ells va ser l'adequació de la carretera que uneix el poble amb Castellet i la Gornalque preveu la construcció d’un pont que eviti creuar el pas de la riera del Marmellar, ja que quan plou queda tallada i provoca que el trànsit intercomarcal s’hagi de derivar cap a altres vies. Aquest és un problema que també tenen a l'Arboç amb la mateixa riera.

Més notícies de la categoria Baix Penedès