Vista aèria de l'Arboç.

Prop de cent empreses i veïns de l'Arboç ja han demanat les ajudes econòmiques per la Covid-19

El consistori ha reservat 100.000 euros per aquestes subvencions

L'Ajuntament de l'Arboç ha informat que s'han rebut un centenar de sol·licituds per l'ajuda econòmica impulsada des del consistori per pal·liar els efectes de la crisi econòmica provocada per l'expansió de la Covid-19. En total s'han rebut 74 peticions per part de famílies del municipi i 23 d'empreses arbocenques. En total s'han reservat 100.000 euros per a aquestes ajudes dels 250.000 euros que va mobilitzar el consistori per lluitar contra l'actual crisi.

Un màxim de 240 euros per família

Els ajuts van ser aprovats al ple municipal del 30 d'abril amb el suport de tots els grups municipals. El consistori subvencionarà amb un màxim de 240 euros a aquelles famílies que hagin patit un ERTO, un acomiadament o un cessament d'activitat provocat pels efectes de la Covid-19. La quantia final dependrà de la situació de cada família.

Pel que fa als autònoms i les petites empreses de l'Arboç, l'ajut màxim és de 400 euros per a les activitats que es desenvolupin en un local en règim de lloguer, i de 300 euros per a la resta, sempre que les despeses que són objecte de subvenció arribin a aquesta quantitat. Els tècnics de l'Ajuntament es troben en el procés de validar la documentació requerida i en els pròxims dies es confirmarà si l'ajut ha estat aprovat.