Imatges dels Tres Tombs de Bisbal del Penedès

La Bisbal del Penedès s'omple per celebrar la festa dels Tres Tombs

Hi han pres part 25 carros i vuit genets

Els cavalls han estat els protagonistes aquest diumenge, dia 24 de març, als carrers de la Bisbal del Penedès, amb motiu dels Tres Tombs. Aquesta és una de les festes més tradicionals del municipi, que enguany  ha mostrat més d'una vintena de carros i vuit genets.  A més, la Bisbal del Penedès ha acollit els carros que han estat cedits per la Federació Catalana dels Tres Tombs amb la finalitat que aquelles persones amb mobilitat reduïda puguessin gaudir també de la festa.

Els animals prenen els carrers de la Bisbal

Un centenar de persones han participat en la desfilada dels Tres Tombs de la Bisbal del Penedès, que s'ha realitzat a l'esplanada de darrere del camp municipal de futbol. La jornada ha començat amb un esmorzar popular per tots els assistents, organitzat pel Ball de Diables de la Bisbal del Penedès. Amb la panxa plena, s'ha donat inici a la cercavila dels tres tombs que ha estat amenitzada per la música dels Grallers i Tabalers de la Societat.

Els carrers del municipi s'han omplert de desenes de persones que s'hi han congregat com a públic, però també s'han desbordat de tradició amb els carros portats pels animals, que durant el transcurs del recorregut pels carrers del nucli de la Bisbal, han estat beneïts. Un cop acabada la cercavila s'han desplaçat fins a la plaça de Catalunya  de la localitat, on s'ha dut a terme l'entrega d'obsequis. Aquest 2019, els obsequis que s'han regalat als participants han tingut sabor bisbalenc, atès que han estat dissenyats per Àngela Saumoy, natural de la localitat.

La Bisbal va acollir el tancament de temporada l'any passat 

Enguany, la data dels Tres Tombs bisbalencs ha tornat a la darreria del mes de març, després que l'any passat, a la Bisbal del Penedès l'acte es passés al maig, ja que el municipi va acollir la XXI Trobada Nacional dels Tres Tombs. D'aquesta manera, el 2018, la Bisbal acollia el final de temporada d'aquesta tradició.

També et pot interessar