Centenars d'alumnes de Batxillerat del Baix Penedès es poden quedar sense bus escolar

L'augment d'alumnes a l'ESO deixa sense places els alumnes de Batxillerat
Prop de 170 alumnes de Batxillerat del Baix Penedès es poden quedar sense bus escolar. | Consell Comarcal del Baix Penedès
 

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha fet un crit d'alerta per la situació en què es poden trobar més de 170 alumnes de Batxillerat de la comarca a partir d'aquest dijous 1 d'octubre. Segons el Consell, l'augment d'alumnes que hi ha hagut enguany a l'ESO farà que no hi hagi places disponibles de bus escolar pels alumnes de Batxillerat, amb el qual han demanat al Departament d'Ensenyament de la Generalitat que es busqui una solució pels afectats.

Fins ara, l'Àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal prestava aquest servei perquè els busos de transport escolar per als alumnes d'ESO tenien places disponibles. Els alumnes de Batxillerat podien ocupar aquestes places pagant al Departament d'Ensenyament. Però l'augment d'alumnes d'ESO que hi ha hagut aquest curs 2020-2021 ha deixat sense places lliures els busos, cosa que impossibilita que en puguin fer ús els alumnes de Batxillerat.

 

Sense capacitat per desdoblar les línies

Des del Consell Comarcal asseguren que no tenen  la capacitat econòmica per desdoblar aquestes línies, raó per la qual demanen a la Generalitat que assumeixi part del cost d'aquest servei. Aquest és un problema que també es dona en altres comarques com el Baix Camp, el Tarragonès o l'Alt Penedès, a causa de l'augment d'alumnes d'ESO aquest curs. El Consell Comarcal del Baix Penedès gestiona 47 línies de transport escolar de primària i ESO, que traslladen a 1.077 alumnes als centres educatius de la comarca cada dia.

"Covid-19: La comarca tarragonina amb el risc de brot més baix" "«Calafell té un problema greu amb l'ocupació il·legal d'habitatges»"