L'estació de bombament de Sant Salvador.

Certifiquen que les bombes del dipòsit d'aigua de la platja de Sant Salvador funcionen

Foment segueix fent els treballs per garantir el bon estat de tota la infraestructura

Han hagut de passar tretze anys perquè l'estació de bombament instal·lada a la platja de Sant Salvador del Vendrell faci la tasca per la qual va ser construïda, drenar aigua cap al mar. Aquest dimecres 28 d'octubre, operaris del Ministeri de Foment han pogut comprovar que, després de diverses reparacions, les bombes funcionen correctament i expulsen aigua cap al mar.

Des de l'Ajuntament del Vendrell apunten que es tracta d'una bona notícia que alimenta l'esperança que l'estació pugui funcionar de forma correcta en poques setmanes. Aquesta infraestructura es va construir l'any 2007 a la plaça de les Palmeres, inclosa dins el projecte de renovació del Passeig Marítim Joan Raventós. Va tenir un cost aproximat de 2,6 milions d'euros però no va arribar a funcionar mai.

Des del 2007 inactiva

Ara fa un any, el grup municipal de Primàries va presentar una moció demanant que es fessin les millores necessàries per recuperar l'estació de bombament, ja que la plaça de les Palmeres és una de les zones que pateix inundacions quan hi ha temporals de mar o pluges, perquè es troba per sota del nivell freàtic. A finals del mes d'octubre del 2019, des de Costes es van començar els treballs per fer una diagnosi del seu estat i reparar la infraestructura.

Un dels aspectes que es va constatar és que l'estació no rebia suficient energia per a poder funcionar. Aquesta ha estat una de les millores que s'ha fet i que han permès que les bombes ja funcionin. Ara s'ha de comprovar que les diferents canalitzacions que recullen aigua des de la plaça del Pessebre i fins al carrer de la Ginesta estiguin en bon estat, així com fixar el manteniment que necessita la infraestructura. L'objectiu és que l'estació funcioni a ple rendiment com més ràpidament millor.