NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
El llibre sobre 'La Elèctrica del Panadès', que es presenta a la Bisbal del Penedès.

Cinc llibres del Baix Penedès per la Diada de Sant Jordi 2019

Destaquem cinc novetats que s'han publicat al Baix Penedès abans de Sant Jordi

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi d'aquest 2019 destaquem cinc novetats que s'han publicat les últimes setmanes al Baix Penedès, cinc volums on es recullen imatges, històries i el passat d'alguns dels municipis de la comarca. Aquesta és la selecció de Tarragona Digital:

'El Vendrell desaparegut' (Editarial Efadós): Anna Sabanès i Àngels Santacana s'han encarregat de recollir un total de 165 fotografies del Vendrell que van des de finals del segle XIX a finals del segle XX. Un llibre que permet reviure com era el Vendrell fa més de cent anys, passant pels diferents indrets del municipi, des del barri del Tancat i el centre fins a les platges. També suposa un complement al llibre 'L'abans', editat el 2007.

'Manos arriba... esto es una estafa! (Ediciones Ruser): Juan Carlos Martín, agents dels Mossos d'Esquadra resident a la Bisbal del Penedès, és l'autor d'aquest volum, on es recopilen algunes de les estafes més habituals que aquest policia s'ha trobat en els seus més de vint anys de professió. Amb aquest debut literari, Martín posa a les mans dels ciutadans una guia per detectar i protegir-se de les diferents estafes de les quals poden ser víctimes.

'La Elèctrica del Panadès' (Ajuntament de la Bisbal del Penedès): Volum basat en el text pòstum de Francisco Saumoy que ara s'actualitza per commemorar el centenari de l'arribada de l'electricitat a la Bisbal i a diferents municipis del Baix Penedès. En ell es repassa tot el referent a com la llum elèctrica va canviar la vida dels ciutadans de la comarca, i diferents aspectes de la creació de la societat que portava el mateix nom. Es complementa amb un estudi històric de Jordi Ferran.

'El Vendrell, platja de Montparnasse' (L'Àngel Negre): Diferents autors expliquen les visites de nombrosos intel·lectuals i artistes al Vendrell i la comarca durant la segona meitat del segle XX convidats per Apel·les i Nicole Fenosa a la seva casa del Portal del Pardo. Tristan Tzara, Cécile Eluard, Joan Perucho o Irving Davis van ser alguns dels que es van deixar seduir pel clima i el menjar mediterrani.

'La Rosa de Foc' (Ball de Diables del Vendrell): El Ball de Diables del Vendrell celebra aquest 2019 el 40è aniversari de la recuperació del ball. Un dels actes és l'edició d'un conte sobre l'entitat que es basa en la llegenda de Sant Jordi. Jordi Urpí (textos) i Jordi Pellicer (il·lustracions) són els autors d'un conte que es presenta aquest 23 d'abril a les 18.00 hores a la Biblioteca Terra Baixa.


Comentaris