Centenars de ciutadans del Baix Penedès se sumen a la Marxa per la Llibertat abans d'entrar a l'AP-7

La marxa ha entrat a l'autopista pel peatge de Coma-ruga
La Marxa per la Llibertat, a punt d'entrar a l'AP-7. | BP Diari

La Marxa per la Llibertat que aquest dimecres 16 d'octubre ha sortit de Tarragona a primera hora del matí ha arribat al Vendrell cap a la una del migdia. Els manifestants han arribat per l'N-340, provinents de Torredembarra, i s'han trobat a la rotonda de Coma-ruga amb els ciutadans del Vendrell i el Baix Penedès que els esperaven per sumar-se a la marxa. La concentració s'havia fet a l'entrada de la urbanització Torreblanca, on hi havien arribat els diferents autobusos llançadora.

 

Quan la marxa ha arribat a la rotonda, la comitiva s'ha aturat durant prop de mitja hora, amb l'objectiu d'agrupar-se. Els Mossos d'Esquadra han avisat que no obririen pas cap a l'AP-7 fins que tothom estigués junt, ja que la marxa estava molt disgregada al llarg de l'N-340. Finalment, a les dues s'ha obert pas i els participants a la marxa han pogut entrar a l'AP-7 a través del peatge de Coma-ruga, que tenia les barreres aixecades.

 

La marxa ha comptat amb la presència de molts ciutadans dels diferents pobles del Baix Penedès, i també d'alguns polítics com Lluís Navarrete, Eva Mata, Kilian Fuertes, Josep Maria Llasat o Josep Mercadé, entre d'altres. Des d'aquí, està previst que la marxa avanci per l'autopista en direcció a Barcelona, fent nit a Vilafranca del Penedès. L'acció ha obligat a tallar l'N-340 durant prop d'una hora, tot i que passades les dues del migdia ja s'havia reobert.

 

Plens extraordinaris a la Bisbal i Cunit

Per altra banda, els ajuntaments de la Bisbal del Penedès i Cunit han anunciat que celebraran un ple extraordinari on es presentarà una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem. A la Bisbal, el ple es fa aquest dimecres a les 21.00 hores, i la moció ha estat presentada pel grup Compromís amb la Bisbal, de l'alcaldessa Agnès Ferré. A Cunit, el ple tindrà lloc aquest dijous a les dotze del migdia. La moció ha estat presentada pels grups Impulsem Cunit, ERC i En Comú Podem.

 

Els manifestants han entrat a l'autopista en direcció a Barcelona. | BP Diari

Més notícies de la categoria Baix Penedès