Cs de Calafell no vol que s'indulti els polítics catalans «que van fer un cop a la democràcia»

Creuen que seria «un privilegi injustificat», tot i que Espanya ha indultat més de 10.000 persones des del 1996
José Manuel Tejedor, amb una foto del Rei i les banderes oficials, en un ple. | M.G.

 

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Calafell ha anunciat que presentarà una moció al ple del pròxim dilluns 4 de febrer en la qual es demanarà que es rebutgi qualsevol indult cap als «polítics catalans separatistes que seran jutjats pel Suprem». Des de Ciutadans creuen que, en cas que es produís una sentència de condemna, no s'hauria de donar cap indult «als polítics catalans que van donar un cop a la democràcia l'octubre del 2017».

Per justificar-ho, el portaveu del partit a l'Ajuntament de Calafell, José Manuel Tejedor, afirma que «utilitzar l'indult per motius de conveniència política comporta un privilegi injustificat». «El principi d’igualtat davant la llei és una regla bàsica de l'estat de dret i exigeix eliminar qualsevol indici d’impunitat en el comportament dels responsables polítics» ha afegit el regidor calafellenc de Ciutadans. 

Més de 10.000 indultats a l'Estat espanyol des del 1996

Aquest «privilegi injustificat» que menciona Tejedor ha estat rebut a l'Estat espanyol per més de 10.000 persones des de l'any 1996, segons dades que va recollir la Fundació Ciutadana Civio l'any passat, i que es poden consultar a El Indultometro. El govern que més indults va donar, molts d'ells a polítics, va ser el del PP de José Maria Aznar, entre els anys 1996 i 2000, un partit amb el qual Cs no ha tingut problema amb pactar a Andalusia tot i aquesta elevada xifra d'indults donats.

La moció de Cs de Calafell serà debatuda el pròxim dilluns, en un context previ al judici als polítics catalans empresonats, que aquest divendres seran traslladats a Madrid. Carme Forcadell ha sortit abans de les set del matí de la presó de Mas d'Enric, al Catllar, on hi ha hagut moments de tensió entre els Mossos d'Esquadra i un grup de concentrats que els volia barrar el pas al centre penitenciari. En total s'han concentrat unes 200 persones a l'exterior de la presó.

També et pot interessar:

Cs de Calafell justifica el seu no al pressupost pels 1.800 euros de l'AMI.

"ATENCIÓ | Idiada construirà noves pistes d'assaig pel vehicle autònom" "El Museu Pau Casals entra a un mes de febrer ple d'activitats"