Veïns de Coma-ruga denuncien que es fa 'botellon' en diferents punts del nucli

La coneguda com a plaça dels Enamorats és un dels punts negres
Ampolles i residus diversos, a la plaça dels Enamorats de Coma-ruga. | Facebook 'Comarruga'

 

Veïns de la zona de Coma-ruga, al Vendrell, han denunciat a través de les xarxes socials l'estat en què es troben diferents punts del nucli a causa de la pràctica del 'botellon' per part d'incívics. Un dels llocs on això és més evident és la que es coneix com a plaça dels Enamorats o plaça de Catalunya, que pateix aquest tipus de vandalisme «cada cap de setmana o festiu», afirmen des de la pàgina de Facebook 'Comarruga'.

 

Un dels exemples ha estat aquest dimecres 15 d'agost, quan el parc s'ha despertat ple d'ampolles, llaunes, bosses, plàstics i capses. Una imatge lamentable en ple mes d'agost, quan aquest barri rep una major afluència de visitants i turistes. Els veïns afirmen que en aquests dies festius o vigílies, el parc «s'omple de desenes d'incívics que fan 'botellon' fins a les tres o les quatre de la matinada, canten, pixen a la façana de les cases i trenquen ampolles».

 

El parc és un dels punts habituals on es fa 'botellon'. | Facebook 'Comarruga'

 

Demanen més controls de la policia per evitar el 'botellon'

Asseguren que, en aquests casos, «dormir és impossible» i afegeixen que «sembla que les trucades als Mossos d'Esquadra, a la policia local i al 112 no fan cap efecte». Per això demanen més controls i una major presència policial. Des del consistori han apuntat que la policia local sí que intenta controlar aquest tipus d'actes incívics i que, fa uns dies, una patrulla va fer marxar a un grup de joves que estava precisament a la plaça dels Enamorats a punt de fer 'botellon'.

 

Els veïns apunten que aquesta pràctica també es fa en altres zones, com a la sorra de la platja, amb tots els residus que això provoca i que queden durant hores a la platja. Des de l'Ajuntament afirmen que aquestes deixalles són retirades al cap de poques hores pels serveis de neteja. Una altra de les queixes que reiteren aquests dies els veïns de Coma-ruga és la brutícia al carrer, amb molts residus que es deixen a la via pública on no toquen. En aquest sentit, des del consistori van anunciar que intensificaven la campanya contra l'incivisme a la zona de platges.

"Mor un motorista en un accident al Vendrell" "Jordi Pesarrodona serà als 'Diàlegs per a una República' del Vendrell"