Pla mitjà d'una compradora amb mascareta al mercat dels dissabtes de Lleida

Coma-ruga recupera el mercat dels dissabtes, tot i que només amb aliments

L'afluència serà regulada per evitar aglomeracions

Al mateix temps que el Baix Penedès es prepara per avançar cap a la fase 1 del desconfinament el pròxim dilluns 11 de maig, els municipis van recuperant algunes de les activitats econòmiques que es van suspendre a mitjans del mes de març. Així, aquest dissabte dia 9, Coma-ruga recuperarà les parades d'alimentació del mercat dels dissabtes, dos mesos després de l'últim cop.

L'avinguda del Parlament de Catalunya serà de nou escenari del mercat, de moment només centrat en productes d'alimentació, i complint tots els protocols i les mesures que garanteixin el distanciament entre persones. Des de l'Ajuntament del Vendrell han apuntat que es regularà l'afluència de gent per evitar aglomeracions, i es vigilarà que els paradistes apliquin totes les normatives actuals de seguretat per vendre els productes i per mantenir les distàncies amb el client. 

 

Guia amb les mesures que cal seguir

En aquest sentit, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), ha editat una guia amb les pautes de seguretat i higiene que cal seguir. Les més destacades són que només els venedors podran tocar els productes, sempre amb guants de protecció, mascareta o pantalla protectora, que s'eviti la manipulació simultània d'aliments i diners i que es fomenti el pagament amb targeta.

Els llocs de venda també s'han de netejar i desinfectar amb freqüència, i les parades han de disposar de gel hidroalcohòlic, mocadors d'un sol ús i papereres amb tapa i bossa. En cas de devolució dels productes, aquests s'han de desinfectar o mantenir-los en quarantena abans de posar-los novament a la venda.


Comentaris