El comerç del Vendrell s'omple de frases emblemàtiques de Pau Casals

La iniciativa ha estat impulsada per l'Associació Musical Pau Casals, l'Ajuntament i el CIT
Una de les frases de Pau Casals, en un dels vidres de l'Ajuntament del Vendrell. | BP Diari

 

Fins a 40 comerços del Vendrell mostren a partir d'aquest dijous 11 de juliol diferents frases de Pau Casals als vidres. Es tracta d'una iniciativa que ha impulsat l'Associació Musical Pau Casals juntament amb l'Ajuntament del Vendrell, en col·laboració amb el CIT-Comerç del Vendrell. A banda dels comerços, també s'ha posat una de les frases del Mestre al vidre de l'Ajuntament.

 

«Coincidint amb l'inici del Festival de Música Pau Casals hem volgut fer aquesta acció per posar cites emblemàtiques de Pau Casals, amb les quals es transmet el seu missatge», ha explicat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. Araceli Barnadas, de l'Associació Pau Casals, explica que la idea va sorgir quan van veure que al poble de naixement del pintor francès Toulouse-Lautrec, l'Albi, tenien frases seves a diferents llocs.

 

«Vam pensar que seria una bona idea fer el mateix aquí i vam parlar amb el CIT, que al seu torn va preguntar als comerços associats si hi estaven interessats», explica Barnadas. Unes 40 botigues van respondre afirmativament, i l'Associació va elaborar aquests cartells transparents per posar als aparadors. En total són 35 frases diferents que s'han repartit en comerços del centre del Vendrell i del Tancat. La idea és que es mantinguin aquest any i el següent, 2020, per la Capital de la Cultura Catalana.

 

Nits a les gralles

Dins de l'àmbit cultural, el Mas de les Gralles, situat al nucli de l'Ortigós, a la Bisbal del Penedès, acull de nou les 'Nits a les gralles', diferents trobades amb l'art que comencen el divendres 19 de juliol a les 22.30 hores. El primer dia hi haurà un concert titulat 'Tributo a Paco de Lucía. La evolución del flamenco jazz', que anirà a càrrec dels guitarristes Javi Martínez i Pol Sánchez.

 

Els assistents podran gaudir també de la col·lecció 'Embrig/arte', una exposició que vincula pintura i enologia, on les caixes de fusta dissenyades com a recipient d'ampolles de vi han estat il·lustrades amb pintures de diferents artistes. Els interessats poden fer la reserva a través del número de telèfon 620 271 871 o mitjançant el correu electrònic info@masdelesgralles.com. L'import de l'esdeveniment és de 15 euros i hi inclou una copa o combinat.