Concentració per rebutjar l'actuació policial «desproporcionada» contra el gos de Calafell

Els animalistes interposaran denúncia i exigeixen responsabilitats a l'Ajuntament de Calafell per la mort a trets del rottweiler

El partit animalista PACMA exigeix a l'Ajuntament de Calafell que depuri responsabilitats sobre el gos rottweiler abatut a trets divendres, 11 de gener, per part d'un agent de la Policia Local. Els animalistes han anunciat que interposaran una denúncia administrativa i qualifiquen l'actuació de «desproporcionada».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«És la segona vegada en menys de trenta dies que un agent policial mata un animal i això no es pot convertir l'única manera de gestionar un incident com aquest», ha subratllat la portaveu del PACMA, Raquel Iglesias, durant la concentració que ha reunit al municipi del Baix Penedès desenes de persones, avui dissabte a la tarda, per denunciar els fets. Per la seva banda, des de l'Ajuntament s'insisteix que el policia va actuar en defensa pròpia i que s'estan acabant d'instruir diligències.

El consistori dóna suport a la Policia Local

Durant el migdia d'avui dissabte, 12 de gener, l'Ajuntament de Calafell ha emès un comunicat oficial per valorar els fets ocorreguts ahir divendres a la urbanització Les Brises. La mort d'un gos a mans d'un policia local, tot disparant amb l'arma reglamentària, ha reobert el debat ciutadà i el consistori calafellenc ha volgut aportar a l'opinió pública la seva visió dels fets.

Des de l'Ajuntament han assegurat que l'agent va actuar «en defensa pròpia» en veure's acorralat per l'animal i «témer seriosament per la seva integritat física». Alhora, el govern i els serveis municipals han explicat que ja coneixien el rottweiler, «per denúncies veïnals», i que havien fet un intent de capturar-lo, tot i que van desistir «perquè l'animal s'escapolia».

La policia «acumula actuacions en defensa dels animals»

L'Ajuntament de Calafell ha mostrat ple suport a l'agent i ha apuntat que es tracta d'un «policia experimentat, amb molts anys de servei, i conegut per tothom per ser una persona tranquil·la i serena». Des del consistori també han destacat que la Policia Local «acumula una gran quantitat d'actuacions en defensa dels animals» que acrediten la seva «sensibilitat i bona feina en aquest àmbit», i han recordat que aquesta trajectòria no pot quedar tacada «per una situació extrema i no volguda per ningú».