Imatge de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona

Condemnats dos dels quatre veïns de l'Arboç que ocultaven heroïna en caixes de pilotes de futbol

La detenció es va produir el passat mes de març, en un operatiu conjunt entre Policia Nacional i Guàrdia Civil | Els altres dos membres de la banda, absolts

Condemnats dos dels quatre veïns de l’Arboç que introduïen al país heroïna amagada en caixes de pilotes de futbol provinents del Pakistan. Els implicats, precisament, d’origen pakistanès, empraven una empresa pantalla d’importació que feia entrar el material a través del Port de Barcelona. La droga s’ocultava a les parets internes de les caixes de cartró, que contenien dues-centes pilotes de futbol.

El passat mes de març, una acció conjunta entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil va permetre assestar un cop a la banda, instal·lada al municipi de l’Arboç, al Baix Penedès, operatiu que va acabar amb quatre detencions i set quilos de droga comissats. Ara, l’Audiència de Tarragona ha condemnat dos dels acusats a set anys i cinc mesos de presó i a pagar, cadascun, fins a 800.000 euros de multa. Els altres dos processats han quedat absolts, en considerar els magistrats que no tenien res a veure amb els dos traficants.

Droga, caixes i pilotes de futbol

El grup criminal, segons va explicar la policia, havia habilitat artesanalment petits espais a l’interior de les caixes de cartró, on introduïen bossetes amb 40 grams d’heroïna cadascuna. La mercaderia arribava a una casa que els narcotraficants tenien a l’Arboç, que feia de residència i base d’operacions.

Al municipi arbocenc, els condemnats manufacturaven la droga en paquets d’un quilo, que després venia a d’altres narcotraficants de les àrees metropolitanes de Tarragona i Barcelona. Dels set quilos de droga que van trobar els cossos policials, quatre eren a l’interior d’un vehicle —on van interceptar els homes, en el moment de les detencions— i tres més a l’interior del domicili. Alhora, van ser intervinguts 1.300 euros en metàl·lic i sis telèfons mòbils.

Els detinguts, en aquell moment, van ingressar a presó provisional a l’espera de ser jutjats, acusats d’un delicte contra la salut pública i un altre de pertinença a grup criminal.

També et pot interessar


Comentaris