L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

Condemnen a més de quatre anys d'inhabilitació a l'exalcalde de la Bisbal del Penedès Josep Maria Puigibet

El jutge considera provat que va cometre prevaricació quan era batlle

Un jutjat penal de Tarragona ha condemnat l'exalcalde de la Bisbal del PenedèsJosep Maria Puigibet a quatre anys i quatre mesos d'inhabilitació per a un treball o càrrec públic, per un delicte de prevaricació administrativa. La sentència, que no és ferma, l'ha donat a conèixer aquest dilluns 8 de juny l'actual alcaldessa del municipi, Agnès Ferré. El seu partit, CiU, va ser el que va iniciar la querella l'any 2012.

D'aquesta manera, el jutge considera provat que Puigibet va cometre prevaricació per no facilitar a l'oposició l'accés a les actes de les Juntes de Govern Local durant diversos anys (entre el 2007 i el 2012). La sentència també obliga Puigibet a pagar les costes judicials, però abans la sentència ha de ser ferma. Ara, l'exalcalde pot apel·lar a l'Audiència Provincial.

Denúncia de CiU el 2012

El grup de CiU de la Bisbal va posar aquesta denúncia el 2012, que va ser admesa a tràmit el 2014 per un jutjat del Vendrell. Després s'acabaria derivant a Tarragona. A l'acusació de CiU se'n va sumar una altra de la Fiscalia el 2015, que demanava vuit anys d'inhabilitació pel que va ser alcalde de la Bisbal per ERC fins al 2015. Després de diversos retards, el judici contra Puigibet es va celebrar el maig del passat 2019, i la sentència ha arribat un any després.

Josep Maria Puigibet va ser alcalde de la Bisbal entre els anys 2007 i 2015, quan un pacte entre CiU i el PSC va apartar els republicans de l'alcaldia. Puigibet va deixar aleshores l'acta de regidor i ja no ha tornat a exercir cap càrrec públic, tot i que l'any passat hi va haver rumors d'un possible retorn per a les eleccions municipals que al final no es va complir.