GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Congrés accepta fer un nou accés al nucli de Torreblanca, al Vendrell

També es preveuen posar pantalles acústiques per minimitzar el soroll
El pas inferior que usen els veïns per fer el canvi de sentit i entrar a Torreblanca. | BP Diari

 

La comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha aprovat per unanimitat la proposició no de llei presentada per ERC per fer un nou accés a la urbanització Torreblanca del Vendrell. Aquesta és una demanda de fa temps dels veïns d'aquest nucli situat al costat de l'N-340 i a tocar de la rotonda que dona accés a les autopistes AP-7 i C-32. Actualment, l'accés dels vehicles que vénen de Tarragona s'ha de fer per un pas soterrat, de propietat privada, que no es troba en les millors condicions.

 

La proposició defensada pel representant d'ERC a la comissió, Jordi Salvador Duch, vol «millorar la qualitat de vida dels veïns de la urbanització», i va ser transaccionada amb els grups del PSOE i Podemos. A més d'aquest nou accés, la proposta també insta a posar pantalles acústiques contra el soroll de l'N-340 al carrer del Pardal, dotar de seguretat els senderistes i ciclistes que passen pel pas inferior i poder fer un canvi de sentit amb seguretat.

 

Estudi per fer una rotonda a l'N-340

De la mateixa manera, es proposa fer un estudi sobre la construcció d’una rotonda al punt quilomètric 1.189 per millorar l’accessibilitat al transport urbà dels veïns. Actualment, per accedir a la parada de bus que hi ha en direcció al Vendrell, els veïns han de fer servir el pas soterrat, que quan plou està inundat. En aquest cas, només els queda travessar a peu l'N-340, amb el perill que això suposa en aquesta via tan transitada. 

 

Des de la Xarxa Vendrellenca han mostrat la seva alegria per l'aprovació de la proposició, tot i que entenen que es tracta només d'un tràmit administratiu, i que caldrà «seguir treballant» fins que es dugui a terme la seva execució. Des de fa anys, els veïns d'aquest nucli vendrellenc es queixen pels problemes d'accessibilitat que tenen, tant si van amb el transport privat, com si volen usar el transport públic.