Impulsen un congrés per definir quin ha de ser el model socioeconòmic de la Vegueria del Penedès

L'entitat ProVegueria Penedès el fixa pel febrer del 2020

Definir quin ha de ser el futur model de la Vegueria del Penedès en àmbits com la cultura, l'economia i les infraestructures. Aquest és l'objectiu del congrés que l'entitat ProVegueria Penedès ha anunciat de cara al mes de febrer del 2020. Serà una trobada que es farà al castell de Castellet, i en la qual hi podran prendre part entitats, càrrecs electes i persones a títol individual «que estiguin sensibilitzats amb els temes que preocupen al Penedès», ha apuntat el president de ProVegueria Penedès, Fèlix Simón.

Prèviament a la celebració del congrés —fixada pel divendres 21 de febrer— hi haurà unes jornades en les quals es prepararan les diferents propostes que s'hauran de debatre al congrés, i que començaran aquest pròxim mes de novembre. Són jornades que es faran a les quatre capitals de la vegueria, el Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Igualada. L'objectiu del congrés serà obtenir un document que reculli les diferents necessitats del territori. 

El desplegament dels Serveis Territorials

El dia fixat per fer el congrés no s'ha triat a l'atzar, sinó que serà l'endemà que finalitzi el termini fixat per la Generalitat per desplegar els Serveis Territorials, un desplegament que difícilment es durà a terme. Des de ProVegueria Penedès han mostrat el seu desencís perquè, gairebé tres anys després que s'aprovés la Vegueria al Parlament, només s'ha nomenat un delegat, però no s'han desplegat els serveis territorials.

El mateix president del Govern català, Quim Torra, va admetre el passat mes de març, en una visita al Vendrell, les mancances en el desplegament dels serveis territorials, i es va comprometre a desplegar-los sense detallar cap calendari. Les sessions de debat que es faran abans del congrés a les quatre capitals serviran per tractar àmbits com els de l'empresa i el coneixement, la cultura i el patrimoni, el model turístic i les infraestructures. Les conclusions es presentaran al congrés del 21 de febrer.  

També et pot interessar: