Controls a Calafell durant la Setmana Santa del 2020.

Calafell ha consumit un 10% menys d'aigua aquesta Setmana Santa que la passada

El consistori afegeix que el consum ha estat més elevat que els dies anteriors

El consum d'aigua a Calafell durant la Setmana Santa d'aquest 2020 ha estat un 10% inferior al de la Setmana Santa del 2019. Aquestes són dades que ha ofert l'Ajuntament de Calafell d'acord amb el consum de metres cúbics d'aigua que s'ha fet als dipòsits municipals. Del 6 al 13 d'abril s'han consumit 60.926 metres cúbics d'aigua, segons el consistori, mentre que el passat 2019 van ser 67.813 metres cúbics els consumits.

La dada prové del cabal que ha entrat als dipòsits municipals, provinent del transvasament de l'Ebre. Aquests resultats porten el govern local a afirmar que els controls per dificultar l'arribada de visitants de segona residència «han aconseguit resultats», tot i admetre que «hi ha hagut gent que ha aconseguit saltar-se els controls, però moltes menys que les que haurien arribat sense cap mesura».

La dificultat de controlar totes les entrades

L'alcalde Calafell, Ramon Ferré, afirma que hi ha hagut persones que han vingut a les segones residències, una cosa que evidencien les denúncies de la policia local, però també el fet que el consum d'aigua va ser més alt «durant el període més àlgid de Setmana Santa, que en els dies immediatament anteriors». En aquest sentit, Ferré recorda que Calafell té «un terme municipal molt gran, amb més de trenta possibles entrades, i uns mitjans materials reduïts i que van desbordats».

Més de 360 denúncies

L'Ajuntament de Calafell ha donat dades de les denúncies que s'han posat per no respectar el confinament des que va entrar en vigor l'estat d'alarma. Així, en aquest primer mes de confinament, la Policia local de Calafell ha realitzat més de 360 denúncies i hi ha hagut dotze persones que han passat a ser considerades investigades per reincidir. També hi ha hagut quatre detencions, per casos de reincidència reiterada. La mitjana diària de denúncies ha pujat durant la Setmana Santa, especialment de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua.


Comentaris