El coronavirus ha deixat fins ara 85 morts al Baix Penedès

La comarca té la taxa de mortalitat més alta del Camp de Tarragona, però la més baixa del Penedès

El coronavirus ha provocat, fins a aquest 29 d'abril, 85 defuncions a la comarca del Baix Penedès. Són dades que ha ofert el Departament de Salut a través de la web on s'actualitzen constantment totes les dades sobre la Covid-19. Des d'aquesta setmana, el portal incorpora un mapa de mortalitat per comarques, on es poden constatar les morts que hi ha hagut en aquests primers 50 dies de pandèmia.

 

La taxa de mortalitat més alta del Camp de Tarragona

Així, a la totalitat del Baix Penedès hi ha hagut 85 defuncions, el que suposa una taxa estandarditzada de 8,78 per cada 10.000 habitants. Aquesta és la taxa més alta del Camp de Tarragona, per davant del 7,38 que té el Tarragonès. Això sí, aquesta comarca acumula el nombre més gran de defuncions, amb 159. 

 

La taxa més baixa del Penedès

Per contra, si se centra a l'àmbit del Penedès, la mortalitat del Baix Penedès és la més baixa de les quatre comarques que integren la Vegueria, per darrere de l'Anoia (431 morts i una taxa de 38,70), l'Alt Penedès (138 morts i una taxa de 13,52) i el Garraf (137 morts i una taxa de 10,50). Es constata un cop més que el Baix Penedès fa de frontera entre la província de Barcelona, amb una afectació més gran, i la de Tarragona, on la Covid-19 ha tingut menys incidència.

 

Pel que fa a les 85 morts que hi ha hagut fins ara a la comarca, se sap que una desena s'han produït a les residències d'avis La Muntanyeta del Vendrell i Sant Antoni Abat de l'Arboç. Tot i això, Salut no dona les dades de mortalitat per municipis.