El coronavirus trastoca el calendari de les obres del centre del Vendrell i de Coma-ruga

El consistori espera que les del centre puguin estar enllestides el mes de setembre

El coronavirus ha trastocat les previsions de l'Ajuntament del Vendrell amb les dues grans obres que tenia pensades per aquest 2020, la del centre de la ciutat i la del FEDER de Coma-ruga. Les obres d'ampliació de l'illa de vianants als carrers del Doctor Robert i de Prat de la Riba no podran estar enllestides abans de l'estiu. Aquest era el calendari previst per l'Ajuntament quan els treballs van començar, però l'aturada de diverses setmanes que hi va haver el mes d'abril a causa de la pandèmia ha trastocat els plans inicials.

Tal com ha admès a RTV el Vendrell el regidor de Via Pública, Alfons Herrera, la intenció era que els treballs ja poguessin estar fets a finals dels mes de juny o a principis de juliol. Això no podrà ser així, ja que les obres van estar diverses setmanes parades el mes d'abril, el que provocarà que el calendari s'allargui aproximadament un mes.

En aquest sentit, a finals de juliol o principis d'agost ja podria estar finalitzat el tram principal, que és el dels carrers del Doctor Robert i de Prat de la Riba, mentre que pel mes de setembre quedaria el tram del carrer del Nord. Aquesta setmana es començarà a actuar sobre les voreres —que s'eliminen— amb el qual els vianants hauran de passar per la plataforma central, que ja està encimentada.

 

A l'expectativa pel FEDER

Pel que fa a les obres de remodelació del centre de Coma-ruga, vinculades al fons FEDER, de moment encara no s'ha pogut determinar si començaran abans o després de l'estiu. L'aturada provocada per l'estat d'alarma ha retardat els diferents tràmits que s'estaven fent, amb el qual encara no es tenen tots els permisos per començar els treballs. El dubte que hi ha ara és si, en el moment que es pugui començar l'obra, s'iniciaran ja els treballs o es deixarà passar l'estiu.

"Calafell crea un pla de rescat de 3,3 milions davant l'actual crisi" "El Baix Penedès de dol pels gairebé 100 morts que ha deixat el coronavirus"